KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Wijntransport

Efficiënt & snel. Uw logistiek partner in wijntransport.

Door onze rijke geschiedenis, uitgebreide transportcapaciteit en brede expertise in wereldwijde distributie, is KLG Europe uw ideale logistieke partner in wijntransport. Onze service gaat verder dan enkel transport. Wat uw behoeften en doelen ook zijn, wij leveren op maat gemaakte logistieke oplossingen die perfect aansluiten bij uw wensen.

Prijsindicatie aanvragen
Meer informatie nodig?

Graag komen we met u in contact. Vul gemakkelijk onderstaand formulier in met uw vraag!

Snel naar
Zorgvuldig vervoer Uw wijnimport partner Waarom uitbesteden? Wijnimport binnen EU Wijnimport buiten EU Onze mogelijkheden

Efficiënt wijn transporteren

Bij het transporteren van wijn, gaan onze logistieke oplossingen verder dan slechts het verplaatsen van wijnen van punt A naar B. Dankzij onze uitgebreide magazijnoplossingen kunnen wij u op verschillende vlakken volledig ontlasten. Dit omvat onder andere de mogelijkheid tot wijnopslag, het ver- of herpakken van zendingen en het (her)labelen van producten. Of u nu wijn binnen Europa of wereldwijd wilt transporteren, KLG Europe is uw perfecte partner.

Zorgvuldig vervoer van wijn

Het vervoer van wijn is een complexe onderneming die uiterste zorg vereist om de kwaliteit en smaakintensiteit van de wijn te behouden. Verschillende factoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en trillingen, kunnen uiteindelijk de smaak beïnvloeden. Daarom maken we gebruik van gespecialiseerde transportmogelijkheden, zoals temperatuurgecontroleerde vrachtwagens, goede opslagfaciliteiten en zorgvuldige verpakking om ervoor te zorgen dat de wijn in optimale conditie blijft tijdens het transport van wijngaard naar consument. Of het nu gaat om wijn vervoeren binnen Europa, lokaal of over de hele wereld, het handhaven van de juiste omstandigheden is van cruciaal belang om de unieke smaken en aroma's van elke fles wijn te behouden. Wilt u wijn vervoeren? Neem dan contact op met onze specialisten.

Uw partner voor wijn importeren

Hoewel KLG Europe vestigingen heeft over heel Europa en wereldwijd actief is, blijft Frankrijk een kerngebied voor wijnimport. We onderhouden al jarenlang intensieve transportstromen tussen Nederland en diverse bestemmingen. Dankzij onze diepgaande kennis van Franse transportvoorschriften, vereisten en de specifieke wensen van bijna elk laad- en losadres in het land, kunt u rekenen op een moeiteloze afhandeling van uw wijnimport. Bovendien biedt ons track en trace systeem u de mogelijkheid om altijd en overal de status van uw zending te volgen. Wijn importeren uitbesteden aan een specialist? KLG Europe regelt het transport van a tot z.

1300 Aantal medewerkers
17 Aantal vestigingen
300 Eigen vrachtwagens
1.350.000 Zendingen per jaar

Waarom wijntransport uitbesteden aan KLG Europe?

De consument vraagt naar topkwaliteit wijn, en de wijnsector vereist een snelle en transparante supply chain. Dankzij de ervaring in diverse logistieke projecten voor onder meer de retail industrie, weten wij als geen ander wijntransport tot in de puntjes te regelen. Doordat wij dagelijks te vinden zijn op de weg, kunnen wij een snelle levering garanderen. Voor zowel enkele zendingen als complete ladingen kunt u bij ons terecht, inclusief onze express service voor spoedleveringen. Transparantie is van belang; met ons track en trace systeem volgt u uw zending 24/7.

Wijn importeren binnen de EU

Het importeren van wijn binnen de EU vraagt om een nauwkeurige samensmelting van verschillende factoren, waaronder accijnzen en douaneafhandeling. Het transport van grote hoeveelheden wijn op pallets vraagt om efficiëntie en doordachte logistieke planning. Tegelijkertijd moeten we rekening houden met van toepassing zijnde accijnzen en de nodige douaneformaliteiten om een vlotte doorgang van de zending door de douaneprocessen te waarborgen. Deze elementen vormen een complexe, maar essentiële operatie om ervoor te zorgen dat de import van wijn gestroomlijnd en in overeenstemming met de wet- en regelgeving verloopt. Wij verzorgen onder andere de wijnimport vanuit landen zoals Frankrijk, België, Italië, Moldavië, Portugal, Spanje en Duitsland. Staat uw land er niet bij? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Wijn importeren buiten de EU

Wanneer u wijn wilt importeren uit een land buiten de EU, dient u een invoeraangifte in te dienen bij de douane. Deze invoeraangiften regelen wij voor u. Wij verzorgen de complete in- en uitklaring van goederen. Dit betekent dat wij – indien van toepassing – onder meer het volgende voor u kunnen verzorgen:

  • Het aanvragen van douanevergunningen;
  • Het bepalen van de correcte goederencodes;
  • Het adviseren rondom en het naleven van sancties en exportbepalingen;
  • Het aanvragen van Bindende Tariefinlichtingen (BTI);
  • Het opmaken van Certificaten van Oorsprong en Legalisaties via de KvK.

Wil jij wijn importeren uit Zuid-Afrika? Ook dan is KLG Europe uw partner in transport.

Ontdek onze wijntransport mogelijkheden

Hecht u veel waarde aan een snelle service, direct contact en hoog kwalitatief materiaal die samen zorgen voor hoogwaardig transport? Dan is KLG Europe uw logistiek partner. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden voor wijntransport? Wij staan u graag te woord om u te voorzien van een vrijblijvend en op maat gesneden advies. Neem contact met ons op.

Contact opnemen
Belangrijke diensten en locaties op een rijtje

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners