KLG EuropeKLG Europe
menu

Veelgestelde vragen

Welke bestemmingen verzorgt KLG?

KLG biedt wereldwijd transportoplossingen. Zo hebben we een Europees dekkend distributienetwerk, waardoor we iedere plek binnen Europa weten te vinden. Zowel via de lucht, de zee, maar ook via het spoor verzorgen we uw transporten over de hele wereld. Benieuwd welke voordelen wij kunnen bieden op het gebied van treintransport naar China? Via de Nieuwe Zijde Route hebben wij ook hier uw transport geheel onder eigen beheer. Zowel geconditioneerd transport en van deur-tot-deur services.

Welke “value added services” biedt KLG?

We zijn niet enkel goed in het veilig opslaan van uw goederen in onze moderne warehouses, maar we kunnen de supply chain van onze klanten ook verbeteren. Dit door bijvoorbeeld naast de opslag van goederen ook Value Added Services aan te bieden zoals: packaging, labeling/ stickeren, orderpicking, assembleren, kwaliteitscontroles, voorraadbewaking, reparaties etc. 

Wat zijn douane documenten?

Douanedocumenten zijn nodig tijdens het transport om goederen ter invoer of ten uitvoer aan te geven. Deze document zijn verplicht en noodzakelijk voor elke zending van en naar landen buiten de EU. KLG heeft een eigen in-house douaneteam en verzorgt voor veel klanten de gehele douane afhandeling.

Wat is de historie van KLG?

Ondernemerschap, groei en vertrouwen zijn de solide basis van onze organisatie. Deze eigenschappen zijn al sinds de oprichting in 1918 de kern van onze organisatie. KLG Europe is 1918 opgericht als CS Kuijken Transport te Luyksgestel (NL), door de familie Kuijken. Met enkele vrachtwagens vervoerde we goederen in opdracht van derden. Vlak na de Tweede Wereldoorlog (1947) gingen we het eerste internationale vervoer verzorgen, onder de naam van Kuijken Transport. Tijdens de jaren 80 hebben we een keuze gemaakt, welke in die tijd een ongebruikelijke stap was, om ons te specialiseren in twee deelmarkten, 1) containervervoer en 2) groupagevervoer Frankrijk. In 2005 veranderde we onze naam naar KLG Europe (Kuijken Logistics Group Europe). Dit met het oog op groei van ons internationale karakter en de veelvuldigheid van onze veel verschillende logistieke diensten. In 2006 hebben we zes eigen vestigingen in Roemenië geopend en het jaar erna opende we eigen vestigingen in China. De joined venture NSWL (New Silk Way Logistics) hebben we in 2016 opgezet, welke voorziet in het de unieke door-to-door rail serviceproduct, railtransport van China naar Europa en visa versa.  In het jaar 2019 nam Sinotrans Ltd. alle Europese vestingen van KLG over. Dit door het ontbreken van opvolgers in de familie Kuijken. Bij de zoektocht naar een geschikte partij was het behoud van de cultuur en de normen en waarden van de organisatie één van de belangrijkste elementen. Een sterke partij die de activiteiten van KLG Europe kan voortzetten en verder uitbouwen was het andere belangrijke element.

Anno 2021 beschikken we over 15 vestigingen verdeeld over Nederland (3), het Verenigd Koninkrijk (1) en Roemenië (8), en over een trucking divisie onder de vlag KLG Trucking. We zijn lid en aandeelhouder van de groupage netwerk 24plus en van het distributienetwerk ASTRE.

Hoe meld ik mijn wegtransportzending aan?

Via onze customer portal kunt u met uw persoonlijke inloggegevens uw zending aanmelden. Daarnaast biedt KLG volledige EDI ondersteuning en is het mogelijk om via uw systemen en onze systemen de data digitaal uit te wisselen. Via de Ad hoc portal kunt u, na ontvangst van uw offerte, met enkel één klik de zending via dit portal boeken. Persoonlijk contact vinden wij zeer belangrijk dus bij vragen staan wij u uiteraard ook graag persoonlijk of via telefoon te woord. 

Wat is nodig voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR)?

Door jarenlange ervaring hebben we de kennis van transport van ADR goederen. We begrijpen en kennen de behoeftes van deze branche als geen ander. De complexe aanvragen weten wij veilig en volgens wet- en regelgeving perfect uit te voeren. Dit doen we aan de hand van kennis, ervaring en opleiding van onze collega's. Buiten dat we alle collega's die in aanraking komen met ADR goederen van trainingen voorzien, we speciale veiligheidsadviseurs in dienst hebben en diverse certificaten behaald hebben is ook ons wagenpark ADR uitgerust en zijn onze chauffeurs in het bezit van ADR diploma's.

Welke activiteiten ontplooit KLG op het gebied van duurzaamheid?

We verminderen CO2-uitstoot en bieden duurzame en innovatieve logistieke oplossingen. Als het gaat om mens en milieu maken we onderbouwde keuzes omdat we ons als logistieke dienstverlener van formaat bewust zijn van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu zijn belangrijke elementen in onze strategie en in onze bedrijfsvoering. Daarnaast helpen we onze klanten om ook hun duurzaamheidsdoelen te behalen. 

Hoe kan ik mijn zending traceren?

Via uw persoonlijke login kunt u via de KLG portal uw zending(en) tracken en tracen. Bij KLG vinden we transparantie erg belangrijk. Indien u vragen hierover heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Welke implicaties brengt te Brexit met zich mee?

De Brexit is sinds 1 januari 2021 een feit. Transporteren van en naar de UK brengt uitdagingen met zich mee. Zoals het verzamelen en aanleveren van correcte en relevante informatie en gegevens, het maken en insturen van douanedocumenten, het aanmelden bij de terminals en het verdere proces in de supply chain.


We brengen u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via www.brexit.klgeurope.com of neem contact met op met één van onze Brexit experts.  

Heeft het coronavirus mogelijk invloed op mijn transport?

Tijdens de afgelopen periode, hebben we ondanks de impact van het coronavirus, onze dienstverlening op hoogwaardig niveau weten te behouden. Continuïteit en betrouwbaarheid zijn één van de basiselementen van onze organisatie. We zetten de belangen van onze klanten voorop en durven investeringen te doen welke op de lange termijn zorgen voor win-win situaties. Door deze proactieve benadering zorgen we ervoor dat het coronavirus een minimale impact heeft op de transit tijden van uw zending en dus op uw organisatie.  Indien omstandigheden veranderen en mogelijk een impact kunnen hebben op uw zending(en), dan zullen we u altijd proactief hiervan op de hoogte brengen.

Waar vraag ik tarieven op voor mijn transport?

Met al uw logistieke vragen kunt u bij ons terecht. Of het nu gaat om douane, warehousing, transport of het verbeteren van uw supply chain. Wij regelen uw logistieke uitdagingen wereldwijd. Onze vestiging in Venlo is gespecialiseerd in Europese distributie, douane, warehousing en trein transport via de Nieuwe Zijde Route. De vestiging in Eersel is marktleider als het gaat om groupage transport Frankrijk en kent daar de weg als geen ander. De collega's in Rotterdam helpen u graag met al uw vragen omtrent de logistiek en transport per zee en per lucht. U kunt gemakkelijk een prijsindicatie opvragen via de website of via onze KLG ad hoc portal. Heeft u liever persoonlijk contact of op zoek naar logistiek advies? Neem dan contact op met één van onze collega’s op de Sales. 

Hoe werkt luchtvracht?

De snelste manier van transport is nog altijd luchttransport. Wereldwijd, efficiënt, snel en van deur tot deur. We hebben alle expertise en ervaring in huis en ook op het gebied van voorhaling, uitlevering per vrachtwagen en douane afhandeling kunnen wij u geheel ontzorgen. 

Hoe werkt zeevracht?

Via kleine en grote zeeën verzorgen wij uw transport wereldwijd per zee inclusief uw douane afhandeling. Wanneer u zwaardere en grotere zendingen wereldwijd te vervoeren hebt dan is zeevracht een goede modaliteit. Vervoer via zee heeft vaak een langere doorlooptijd maar is goedkoper dan luchtvracht. U kunt met verschillende containerformaten en voor zowel volledige- (FCL) en deelcontainerladingen (LCL) bij ons terecht. Ook op zoek naar een partij die warehousing, de voorhaling en uitlevering per truck kan verzorgen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.  

Wat is de volumeberekening die KLG hanteert voor wegtransportzendingen?

1 laadmeter = 1.750kg, 1 europallet = 700kg, 1 blokpallet = 875kg, indien het werkelijke gewicht hoger is dan het betalend gewicht, dan geldt het werkelijke gewicht als basis voor afrekening.