KLG Europe
Nederlands
 • select your language
  Nederlands
 • English
Nederlands

Treintransport van en naar China

Volledig on track met onze rail oplossing

De eerste klas (temperatuur gecontroleerde) door-to-door intermodale spoor- en logistieke oplossing van en naar China. Transport per spoor tussen Europa en China (en vice versa) wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Luchtvracht is weliswaar sneller, maar duurder. Zeevracht is goedkoper maar duurt vaak te lang. De modaliteit treintransport is naast haar duurzaamheid om meerdere redenen een goede aanvulling op de andere modaliteiten en kan voor u kansen bieden.

Prijsindicatie aanvragen
Transport tussen Europa en China?

Wij informeren u graag! 

Snel naar
Het juiste materieel Onze containers 24/7 monitoring Geschiedenis van KLG Europe Meer informatie

Railtransport China: De Nieuwe Zijderoute

De Nieuwe Zijderoute, het grootste infrastructurele project ooit, zorgt voor een uitstekende verbinding tussen Europa en China waardoor diverse logistieke kansen zijn ontstaan voor uw supply-chain. En dat heeft KLG Europe, een full-service logistieke dienstverlener, uiteraard niet aan zich voorbij laten gaan. KLG Europe is daarom ook uw betrouwbare logistieke partner voor het treintransport tussen Europa en China. Naast treintransport biedt KLG uiteraard ook andere mogelijkheden voor exporteren van en naar China!

Het transport per trein van en naar China wint steeds meer terrein. En dat is uiteraard niet zonder reden. De looptijden zijn aanzienlijk korter dan zeevracht; de goederen vanuit China bereiken na gemiddeld 18 dagen Europa. Ook liggen de kosten lager dan luchtvracht. In diverse logistieke vraagstukken is het transport per trein de ideale oplossing om goederen van en naar China te vervoeren.

Continue ontwikkelingen en implementaties staan centraal om volledig in de behoefte van onze klant te voorzien. Naast deze unieke services bieden we ook de mogelijkheid van LCL-transport (less than container load) aan. Wij zijn dé partner voor een duurzame, betrouwbare en veilige intermodale oplossing (van deur-tot-deur). KLG Europe is uw logistieke partner voor de toekomst!

Het juiste materieel

Voor intercontinentaal spoorvervoer kan iedere maat container worden ingezet. Volledige ontzorging van spoorvervoer begint bij de container. KLG Europe beschikt over haar eigen containers. Maar het is ook mogelijk om met uw eigen container(s) of container(s) welke eigendom zijn van de verzender het vervoer via spoor te doen. De container oplossing welke perfect aansluit bij uw behoefte en die door ons wordt geleverd, wordt altijd volledig geïnspecteerd. Geheel volgens de juiste certificeringen en geldende voorschriften, waarbij we rekening houden met wet- en regelgeving van de geladen goederen.

Door de samenwerking met onze partner Unit45 is het mogelijk om naast de standaard containers ook andere oplossingen aan te bieden. Zoals containers voor het transport van bederfelijke goederen, automotive, machines, finished goods, medische goederen, etc.

Onze eigen containers

We beschikken over een eigen vloot aan geconditioneerde, gemodificeerde containers welke totaal zijn aangepast aan de omstandigheden die er zijn tijdens het transport via de Nieuwe Zijderoute op ons pad kunnen komen. Deze kennis zorgt voor continuïteit, maar de betrouwbaarheid kunnen we leveren door goed materieel en de service van KLG Europe.


Standaard containers:

 • 20 ft standaard container
 • 20 ft high cube container
 • 40 ft standaard container
 • 40 ft high cube container
 • 45 ft high cube container
 • 45 ft high cube pallet wide container

Temperatuur gecontroleerde containers:

 • 40 ft reefer/ temperatuur gecontroleerde container
 • 40 ft high cube reefer/ temperatuur gecontroleerde container
 • 45 ft high cube reefer/ temperatuur gecontroleerde container

De koelcontainers zijn optimaal ontwikkeld met het oog op verduurzaming. De containers verbruiken fossielvrije brandstof, iets dat voorheen niet mogelijk was omdat dit soort brandstof kleverig van aard is. Daarnaast worden brandstoffen tijdens het transport via de Nieuwe Zijderoute veelal blootgesteld aan extreme temperaturen (-40 tot +40 graden Celsius). 

1300 Aantal medewerkers
17 Aantal vestigingen
300 Eigen vrachtwagens
1.350.000 Zendingen per jaar

24/7 monitoring

In Europa beschikken wij over diverse eigen vestigingen en bonded warehouses. Met een aanwezigheid in vrijwel elk Europees land, kunnen wij eenvoudig het voor- en na transport voor u regelen. Bijkomend voordeel is dat wij in direct in contact staan met de operators langs verschillende routes. Hierdoor kunnen we niet alleen snel schakelen, maar ook de capaciteit bij schalen. KLG Europe hecht veel waarde aan controle en transparantie. Vandaar dat we bewust hebben gekozen om de transporten volledig te monitoren met onze control tower en hiermee het servicelevel optimaal te houden. KLG Europe kan door middel van haar 24/7 control tower, real time informatie delen en monitoren, dit biedt transparantie.

Geschiedenis van KLG Europe

KLG Europe biedt deze treinverbinding aan in samenwerking met New Silk Way Logistics. De New Silk Way Logistics is een samenwerking tussen twee logistieke bedrijven, waaronder KLG Europe. Samen staken we in 2016 de koppen bij elkaar. Ons motto hierin was: “Wie kan delen, kan vermenigvuldigen".

In 2016 hadden we al veel vraag naar vrachtvervoer in de richting van China. Op dat moment zagen we een groei in het overschot van lege containers in Europa. Er was een onbalans te zien in het in het vrachtverkeer via het spoor, het verliep voornamelijk in westelijke richting. Een unieke kans om deze containers welke toch terug moeten naar China, beter te benutten en dit gat in de markt te vullen.

Meer informatie voor treintransport van en naar China?

Benieuwd naar de mogelijkheden? De specialisten bij KLG Europe denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Belangrijke diensten en locaties op een rijtje

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners