KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
klgkids12

KLG kids

KLG Kids

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neem je verantwoordelijkheid voor de wereld van nu en de wereld morgen. Iedere dag zetten we ons in om bij te dragen aan een duurzame wereld en zijn we actief bij verschillende initiatieven welke zich berusten op het tripple helix principe. Namelijk; overheid, onderwijs en ondernemers.

We hechten veel belang aan het welzijn van onze omgeving. Onze vestigingen in de verschillende landen zorgen voor werkgelegenheid in de gemeenschap en voor kennis in het onderwijs. We hebben nauwe samenwerkingen met onderwijsinstellingen, branche organisaties, andere bedrijven maar ook overheidsinstellingen. Zo zetten we ons voortdurend in om het onderwijs en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen.

KLG kids is dan ook een leuke manier om de allerjongste kinderen al vroeg op een leuke manier kennis te laten maken met de logistieke sector en met de milieuvriendelijkheid en de veiligheid in de transport. De jeugd is de toekomst. De toekomst van de logistieke wereld én van het KLG van morgen.

Even voorstellen

Transport van goederen wordt niet alleen met vrachtwagens gedaan. Je kunt met een vrachtwagen niet overal ter wereld komen en soms moeten goederen juist heel snel of juist zo goedkoop mogelijk ergens komen. Een belangrijk ander punt is het milieu. We moeten zuinig zijn op de aarde en daarom worden er andere manieren ontwikkeld waarmee  je goederen kunt vervoeren. Bij KLG bestaat ons team uit Tom de truck, Victor het vliegtuig, Sam het schip en Tren de trein.

Tom:
Hoi jongens en meisjes. Ik ben Tom. Ik rijd over de weg door heel Europa met allerlei goederen in mijn vrachtwagen die ik naar onze klanten toe breng.

Victor:
Hey, hallo! Mijn naam is Victor. Als er heel veel spoed is om goederen te brengen dan vervoeren we die met het vliegtuig. Ik vlieg dan ook over de hele wereld om goederen te leveren. 

Sam:
Ship ahoj! Ik ben Sam. Niet alleen Victor brengt goederen door heel de wereld, ook ik doe dat. Alleen doe ik dat via de zee. We laden de goederen in containers en die breng ik dan over de hele wereld.

Tren:
Hey! Tren hier! Via het spoor breng ik de goederen rond. Waar naartoe? Door heel Europa maar zelfs ook helemaal naar bijvoorbeeld China, Cambodja, Taiwan en andere landen in Azië. Transport via de trein is beter voor het milieu.

 

Samen veilig onderweg

 

Bij KLG doen we er alles aan om veilig te werken. Dat doen we door bijvoorbeeld het goed onderhouden van onze vrachtwagens en door onze chauffeurs goed op te leiden. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en alle spiegels, in en op de vrachtwagen, blijven er plekken waar een chauffeur je niet kan zien. Die plekken noemen we ‘dode hoeken’. Als je dus op de fiets of te voet bent en je ziet een vrachtwagen dan is het belangrijk om niet vlak voor, naast of achter de vrachtwagen te gaan staan. Op die plekken kan een chauffeur je namelijk niet zien!

Samen gaan we veilig op weg!

 
Onze Internationale Chauffeur Joost laat je meer zien over het afstellen van de spiegels en de hoeken die niet zichtbaar zijn vanuit de vrachtwagen >> KLG VLOG #41
 
 
 
 
 

Vakantieboek

Heb jij het laatste vakantieboek al?

Ook deze zomer hebben we weer een nieuw vakantieboek gemaakt met een heleboel opdrachten, ideeen en spelletjes die kinderen in de zomer kunnen doen.

Zo staan er bijvoorbeeld foto opdrachten in, kleurplaten, recepten en beweegopdrachten.

Je kunt hem hier downloaden.

 

Partners & netwerken

Meer over onze partners