KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

De Nieuwe Zijderoute

Full-service logistieke dienstverlening

De Nieuwe Zijderoute, één van de grootste infrastructurele projecten in de geschiedenis, zorgt voor een uitzonderlijk goede verbinding tussen Europa en China en visa versa. Dit biedt diverse logistieke kansen voor uw supply chain. Uiteraard benut ook KLG Europe, als full-service logistiek dienstverlener, deze  verbinding voor treinvervoer. Voor treintransport tussen China en Europa en visa versa zijn wij dan ook uw betrouwbare partner. Wij bieden uiteraard ook andere mogelijkheden voor het importeren en exporteren van en naar China!

Prijsindicatie aanvragen
Meer informatie nodig?

Graag komen we met u in contact. Vul gemakkelijk onderstaand formulier in met uw vraag!

Snel naar
Treintransport Suezkanaal Intermodaal transport Control tower Neem contact op

New Silk Way Logistics

KLG Europe is één van de toonaangevende logistieke initiatiefnemers en één van de aandeelhouders van de joined venture ‘New Silk Way Logistics’, welke in 2016 is opgericht. Door gebruik te maken van elkaars netwerk, specialisme- en capaciteiten, kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kortom: complete ontzorging. 

De vraag van transport van en naar China zien we steeds verder toenemen. Met een groei van ‘enkel containers’ naar aanvragen op ‘bloktrein niveau’. New Silk Way Logistics investeert in de toekomst. Naast dat het vervoeren van goederen sneller gaat via treintransport, vergeleken met zeevracht, is het ook duurzamer. Dit levert op; minder kosten en meer milieuwinst.

Treintransport China

KLG Europe wint steeds meer terrein op het gebied van treintransport naar China. De reden hiervan is dat de looptijden aanzienlijk korter zijn in vergelijking met zeevracht. De goederen vanuit China bereiken gebruikelijk na 18 dagen Europa. Daarnaast liggen de kosten lager dan luchtvracht. Uit logistiek oogpunt is het transport per trein de ideale oplossing om goederen van en naar China te vervoeren. Deze modaliteit wint de laatste jaren enorm aan populariteit en steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor treintransport van en naar China als alternatief voor zee- en luchtvracht.

Blokkade Suezkanaal

De blokkade van het Suezkanaal werd beschouwd als een ongekende ramp voor de scheepvaart. Maar het goederenvervoer per spoor, met name het Euraziatische spoorwegvervoer, laat een tegenovergesteld beeld zien. New Silk Way Logistics heeft vaste ruimte op treinen. We reserveren altijd voldoende capaciteit voor onze klanten, voor nu en in de toekomst.

1300 Aantal medewerkers
17 Aantal vestigingen
300 Eigen vrachtwagens
1.350.000 Zendingen per jaar

Intermodaal transport via de Nieuwe Zijderoute

Het combineren van meerdere transportmiddelen om uw vracht te transporteren noemen we intermodaal transport. Bij KLG Europe sluit ook dit vervoer naadloos op elkaar aan. Zo wordt er voor gezorgd dat bij aankomst van een vrachtschip, de vracht, via containers, direct overgeplaatst kan worden naar de vrachtwagen. Bij KLG Europe maken we gebruik van onder andere deze transportmodaliteiten; 

  • Luchtvracht;
  • Zeevracht;
  • Trucking;
  • Treintransport;
  • Wegtransport;
  • Express service.


Door onze jarenlange ervaring en goede zakenrelaties in het binnen- en buitenland kunnen wij uw vracht zonder problemen vervoeren en weten we de weg binnen heel Europa.

KLG Europe Control Tower

KLG Europe vind het in een klantrelatie belangrijk dat het helder is wat er van elkaar verwacht wordt. Onze in-house KLG Europe Control Tower werkt met KPI’s deze zijn verwerkt in klant specifieke dashboards. Onze Control Tower zorgt voor het tijdig en correct terugkoppelen van data naar onze relaties (IOD, OTD, ATA, POD etc.)

Tijdige informatievoorziening is noodzakelijk voor een groot deel van onze relaties. De Control Tower bewaakt de afgesproken KPI’s. Onze interne processen worden voortdurend gemonitord, maar ook worden de externe prestaties van chauffeurs en strategische partners gemeten. Eén van de belangrijkste taken is het analyseren van data en opsporen van trends. Op basis van deze uitkomsten worden als nodig verbeteringen doorgevoerd. Daar de markt onderhevig is aan wisselende omstandigheden, invloeden van buitenaf is dit een doorlopend proces.

Wat kan KLG Europe voor u betekenen?

Wilt u meer informatie over de Nieuwe Zijderoute of heeft u andere vragen? Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u terecht voor persoonlijk transport advies voor uw bedrijf. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Belangrijke diensten en locaties op een rijtje

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners