KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Duurzaam transport

KLG Europe staat garant voor duurzaam transport!

Duurzaam ondernemen is onderdeel van de bedrijfsvoering van KLG Europe. We zijn ons ervan bewust dat we, als transportbedrijf van formaat, een belangrijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Daarom maken wij onderbouwde keuzes als het gaat om mens en milieu: we besteden extra aandacht aan het handhaven van de normen die betrekking hebben op gezondheid, kwaliteit en veiligheid. Dit doen we uiteraard volgens de lokale wet- en regelgeving die ook beschreven staat in onze Business Code of Conduct.

Prijsindicatie aanvragen
Meer informatie nodig?

Graag komen we met u in contact. Vul gemakkelijk onderstaand formulier in met uw vraag!

Snel naar
Duurzaamheid Duurzaam transport bij KLG Europe KLG Europe’s Lean and green award Meer informatie

Duurzaamheid

KLG Europe streeft continu naar verbetering van gezondheids-, veiligheids- en milieudoelstellingen. Aan de hand van onze CO2-ladder stellen we doelen op voor de middellange tot lange termijn uitgaand van onze normen en waarden. KLG Europe neemt maatregelen die CO2-uitstoot verminderen en duurzame, innovatieve en logistieke oplossingen biedt. Daarbij staat ook de gezondheid van onze eigen werknemers centraal. Hoe we dit doen? Onze doelen realiseren we met behulp van ons ‘Lean and Green’ beleid en het verduurzamen van ons transport middels CO2-neutraal- en intermodaal transport. Daarnaast bieden we onze klanten alternatieve duurzamere oplossingen aan, zoals modal shift.

Wat is duurzaam transport?

Duurzaamheid en transport lijken haaks op elkaar te staan. Het vervoer van goederen over land, zee en door de lucht gaan vaak gepaard met het gebruik van fossiele brandstoffen en CO2-uitstoot. Daardoor valt er op op het gebied van duurzaam transport nog veel winst te behalen. Een overstap naar duurzame brandstoffen is daarom essentieel.

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat de transportwereld in 2050 volledig duurzaam kan zijn. Om dit doel te bereiken zouden er andere vormen van brandstof gebruikt moeten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de combinatie van elektriciteit, waterstof en andere brandstoffen. Dit gebeurt op dit moment al veel in de auttomotive industrie. Als iedereen meewerkt aan het terugdringen van CO2-uitstoot, moet duurzaamheid in de transportsector gerealiseerd kunnen worden. Een ideaal waar KLG Europe hard aan meewerkt. 

1300 Aantal medewerkers
17 Aantal vestigingen
300 Eigen vrachtwagens
1.350.000 Zendingen per jaar

Duurzaam transport bij KLG Europe

KLG Europe streeft ernaar om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Om dat te bewerkstelligen kiezen we voor voor goed materiaal, schonere oplossingen (zoals intermodaal transport) en efficiënter vervoer. Intermodaal transport houdt in dat er verschillende vervoersmiddelen ingezet worden voor het transport van A naar B. We kijken per transport welke transportwijze het meest duurzaam is. Dit traject wordt dan altijd slim afgestemd op de lading. Een voordeel van intermodaal transport is dat het een duurzame oplossingen is met een positief effect op de eigen CO2-voetafdruk.  

Naast de bekende vormen van transport, heeft KLG Europe nu ook een uitstekend alternatief: geconditioneerd treintransport via de Nieuwe Zijderoute. Hier stoten we niets uit. Om de temperatuur in de containers te beheersen maken we gebruik van een motor die loopt op diesel. We gebruiken echter alleen biodiesel. Het transport via trein is al duurzamer dan andere modaliteiten en met deze slimme oplossing nog duurzamer.

Bij duurzaam transport houden we de logistieke planning nauwlettend in de gaten en zorgen we dat de lading optimaal is. Dit betekent dat we het brandstofverbruik van onze chauffeurs in de gaten houden en dat ze zo min mogelijk kilometers rijden zonder lading. Omdat onze chauffeurs vele kilometers rijden, investeert KLG Europe in de modernste trucks. Daarnaast voldoet ons hele wagenpark aan de emissienorm ‘Euro 6’, trainen we onze chauffeurs zodat zij leren hoe ze zo veilig én zuinig mogelijk de weg op kunnen en zijn we onder andere fieldlab partner van DAF en Unit45. KLG Europe zet net dat groene stapje extra. 

KLG Europe’s Lean and green award

KLG is in het bezit van het Lean & Green certificaat en hebben in de afgelopen vijf jaar bewezen dat we minstens 20% van onze uitstoot hebben weten te reduceren. Dit hebben we gedaan aan de hand van ons CO2-reductie plan: op deze manier gaan we steeds groener ondernemen en blijven we ons inzetten voor het behalen van onze milieudoelstellingen.

Meer informatie over duurzaam transport

Wilt u meer informatie over ons duurzame beleid en de mogelijkheden die we bieden op het gebied van duurzaam transport? Of heeft u nog prangende vragen waarmee we u direct kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. KLG Europe werkt graag samen met u aan een duurzame toekomst!

Contact opnemen
Belangrijke diensten en locaties op een rijtje

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners