KLG Europe
Nederlands
 • select your language
  Nederlands
 • English
Nederlands

Treintransport van en naar China Volledig on track met onze rail oplossing

De eersteklas (temperatuur gecontroleerd) door-to-door intermodale spoor- en logistieke oplossing van en naar China

Transport tussen Europa en China?

Wij informeren u graag!

Direct contact opnemen

Transport per spoor tussen Europa en China (en vice versa) wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Luchtvracht is weliswaar sneller, maar duurder. Zeevracht is goedkoper maar duurt vaak te lang. De modaliteit treintransport is naast duurzaam dan ook om meerdere redenen een welkome aanvulling op de bestaande mogelijkheden.

KLG Europe is als één van de twee toonaangevende bedrijven uit de joint venture ‘New Silk Way Logistics’ (NSWL),  trots op de dienst welke zij gezamenlijk hebben neergezet. De samenwerking tussen de bedrijven zorgt voor een compleet pakket aan logistieke diensten voor,- na en tijdens de route.

Het is een eersteklas door-to-door intermodale spoor- en logistieke oplossing tussen China en Europa en visa versa. Totale ontzorging van de klant, betrouwbaarheid en kennis en kunde staan hierbij centraal. Vier jaar na de oprichting van deze  service zijn we uitgegroeid tot marktleider in temperatuur gecontroleerd door-to-door transport per spoor van en naar China. Transport per spoor is de modaliteit van de toekomst en steeds meer bedrijven zien de voordelen van deze duurzame, betrouwbare en veilige oplossing.

Eén van de voordelen om per spoor van China naar Europa te gaan is kostenbesparing in kapitaalkosten door de kortere transittijden in vergelijking met zeevracht.

Continue ontwikkelingen en implementaties van verbeteringen en vernieuwingen staan centraal om volledig in de behoefte van onze klant te voorzien. Naast deze unieke services bieden we ook de mogelijkheid van LCL-transport (less than container load) aan. Wij zijn de partner voor een duurzame, betrouwbare en veilige intermodale oplossing (van deur-tot-deur).

Materieel

Voor intercontinentaal spoorvervoer kan elke maat container worden ingezet. Volledige ontzorging van spoorvervoer begint bij de container. Als KLG beschikken we  over eigen containers, maar het is ook mogelijk om met uw eigen container(s) of containers welke eigendom zijn van de verzender het vervoer via spoor te doen. 

De containeroplossing welke perfect aansluit bij uw behoefte en die door ons wordt geleverd, wordt altijd volledig geïnspecteerd. Geheel volgens de juiste certificeringen en geldende voorschriften, wat afhankelijk is van de te laden goederen.

We beschikken over een eigen vloot van circa 150 geconditioneerde, gemodificeerde containers welke totaal zijn aangepast aan de omstandigheden die er zijn tijdens het vervoer via  de Nieuwe Zijderoute. Deze kennis zorgt voor continuïteit maar de betrouwbaarheid kunnen we leveren door goed materieel en de service van KLG Europe.

Door samenwerking met onze partner Unit45 is het mogelijk om naast de standaard containers ook andere oplossingen aan te bieden. Zoals onder andere containers voor het transport van bederfelijke waren, automotive, machines, finished goods, etc.

Standaard containers:

 • 20 ft standaard container
 • 20 ft high cube container
 • 40 ft standaard container
 • 40 ft high cube container
 • 45 ft high cube container
 • 45 ft high cube pallet wide container

Temperatuur gecontroleerde containers:

 • 40 ft reefer/ temperatuur gecontroleerde container
 • 40 ft high cube reefer/ temperatuur gecontroleerde container
 • 45 ft high cube reefer/ temperatuur gecontroleerde container

De koelcontainers zijn optimaal ontwikkeld met het oog op verduurzaming. De containers verbruiken fossielvrije brandstof, iets dat voorheen niet mogelijk was omdat dit soort brandstof kleverig van aard is. Daarnaast worden brandstoffen tijdens het transport via de Nieuwe Zijderoute veelal blootgesteld aan extreme temperaturen (-40 tot +40 graden Celsius).  

Monitoring (24/7)

KLG hecht veel waarde aan controle en transparantie. Vandaar dat we met deze railoplossing bewust hebben gekozen om de transporten zelf onder controle te hebben en hiermee het servicelevel optimaal te houden. Dat noemen we de totale KLG Europe ontzorging. KLG Europe kan door middel van haar 24/7 control tower rail en real time monitoring van haar containers deze transparantie bieden.

Kwaliteit en vertrouwen

Door de unieke combinatie van goed materieel en de kennis en kunde van KLG Europe bieden we een volledige ontzorging van het door-to-door vervoer per spoor. Een eigen vloot die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de ladingen gewaarborgd blijft is de filosofie. In combinatie met de eeuwen oude kernwaarden van KLG Europe zorgt dit voor deze unieke ervaring. KLG is de logistieke partner welke meebeweegt met de behoefte van de klanten, met de toekomst en oog heeft voor duurzaamheid en innovatie. 

Geschiedenis

KLG Europe biedt deze treinverbinding aan, dit is samenwerking met New Silk Way Logistics. NSWL is een samenwerking tussen twee logistieke bedrijven, waaronder KLG Europe. Samen staken we in 2016 de koppen bij elkaar. Ons motto hierin was: “Wie kan delen, kan vermenigvuldigen".

In 2016 hadden we al veel vraag naar vrachtvervoer in de richting van China. Op dat moment zagen we een groei in het overschot van lege containers in Europa. Er was een onbalans te zien in het in het vrachtverkeer via het spoor, het verliep voornamelijk in westelijke richting. Een unieke kans om deze containers die toch terug moeten naar China, beter te benutten en dit gat in de markt te vullen.

Meer informatie over NSWL is terug te vinden via de website van NSWL.

Meer informatie voor onze railmodaliteit?

Meer informatie over onze complete logistieke oplossingen per trein tussen China en Europa? Neem contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

KLG EUROPE BREIDT FLINK UIT IN EERSEL

01 september 2022

Een nieuw kantoor van twee verdiepingen, een grote garage en een crossdock van 10.000 v...

Lees dit bericht

Smart Logistics

16 augustus 2022

Efficiënter, goedkoper, duurzamer, sneller en beter!

Lees dit bericht

Een veranderende logistieke markt vraagt om andere logistieke oplossingen

27 juli 2022

Een vrachtwagen inzetten voor je bedrijf alsof het je eigen is maar geen personeelskost...

Lees dit bericht

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners