KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Smart Logistics

16 augustus 2022

Efficiënter, goedkoper, duurzamer, sneller en beter!

Onze klanten hebben logistieke uitdagingen en de specifieke oplossingen daarvoor bieden wij. Bij KLG Europe gaan we verder dan enkel een standaardoplossing. We kijken namelijk naar het complete logistieke plaatje van onze klanten. Door ervaring, innovatie, een compleet pakket aan logistieke diensten en slimme IT-oplossingen. Hierdoor is die passende oplossing vaak ‘smarter’ dan bij de concurrentie.

‘Smarter’

Logistiek begint bij de inkoop (of productie) van ruwe materialen, daarna volgt het productieproces van het product, de opslag, de verkoop en de distributie naar de eindklant. Al deze handelingen; van productie tot levering aan de klant kunnen ‘smarter’ gemaakt worden. Door naar de gehele Supply Chain te kijken samen met de klant, kunnen we als logistieke dienstverlener dit proces vaak versnellen, verduurzamen, automatiseren en goedkoper maken.

Het sturen van opdrachten kan geautomatiseerd worden, de laadfrequentie kan vaak omlaag door consolidatie en we kunnen door een dekkend Europees netwerk met dagelijkse vertrekken kortere looptijden aanbieden. Ons wagenpark is modern, zeer goed onderhouden en onze chauffeurs zijn getraind om zo veilig en zuinig mogelijk te rijden. Naast wegtransport hebben we tal van mogelijkheden voor multimodaal en intermodaal te vervoeren. Daarnaast denken we graag met u mee met modal shift.

De opslag van goederen kan in onze moderne (bonded- en niet bonded) warehouses. Met een slim warehouse managementsysteem is niet alleen de voorraad zeer nauwkeurig, er kunnen voorspellingen gedaan worden over de afname en door de overige logistieke diensten in eigen huis te hebben kan de afroep van de producten op elk gewenst moment.

Als KLG Europe zijn we continue bezig met het verder verbeteren en optimaliseren van onze logistieke diensten. In de praktijk hebben we al vele voorbeelden geïmplementeerd.

Simplify

In Roemenië hebben we het product Simplify ontwikkeld. Welke volledig is geïntegreerd als antwoord op de extreme toename van online bestellingen en de daar mee gepaard gaande logistieke uitdagingen. Met deze dienst bieden we onlinebedrijven de mogelijkheid om al hun logistieke diensten onder te brengen bij één leverancier. Zo werden voor vele online bedrijven de interne processen vereenvoudigd en zorgde de implementatie van onze dienst binnen hun organisatie voor operationele optimalisatie, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid. Dat noemen we nog eens mee denken met de klant!

Strongo

Het nieuwe dienstverlenende product in Roemenië is Strongo. Hierdoor kunnen we meer dan enkel zendingen met de standaard afmetingen vervoerd worden. We hebben het mogelijk gemaakt om ook zwaardere producten met afwijkende afmetingen kunnen binnen de snelst mogelijke tijd door geheel Roemenië te distribueren en snel te leveren.   

NSWL

New Silk Way Logistics is een joint venture waar KLG één van de toonaangevende bedrijven is. Na enkele jaren na de oprichting van deze service zijn we uitgegroeid tot marktleider in temperatuur gecontroleerd door-to-door transport per spoor van en naar China.

AGV

Automatisch Geleide Voertuigsystemen worden gebruikt voor taken die doorgaans worden uitgevoerd door vorkheftrucks, transportbanden of pompwagens. In ons warehouse in Waalwijk gebruiken we deze robots die met grote nauwkeurigheid na het ontvangen van een order de zending uit onze stellingen halen en klaarzetten voor transport.

Als KLG Europe, staan we bekend om onze specifieke en praktische oplossingen. Wanneer oplossingen niet bestaan bouwen en maken we de oplossingen gewoon zelf! Niet enkel op het gebied van logistieke diensten maar ook in innovatieve verbeteringen en op IT technisch vlak. We maken hiermee niet alleen onze eigen dienst ‘smarter’ maar tegelijkertijd ook die van onze klanten.

Benieuwd hoe uw Supply Chain ‘smarter’ kan? Wij kijken graag met u mee!

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners