KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Duurzaamheid op wielen

14 januari 2022

De sector transport en logistiek zorgt voor een gedeelte van de CO2 uitstoot. Het reduceren van deze uitstoot staat hoog op onze agenda en er zijn vele successen reeds behaald. Duurzaamheidswinst is dus zelfs te behalen op rijdende wielen. Zo gaan we van onze rijdende vrachtwagenbanden naar onder andere; granulaten, fijne rubberpoeders en ijzersmelterijen.

Onze transporten hebben invloed op het milieu. Niet alleen internationaal, maar ook binnen KLG is duurzaamheid en het verminderen van de CO2 footprint een erg belangrijk thema. We zijn ons ervan bewust dat het niet alleen duurzamer kán, maar ook moét. We hebben dan ook vele maatregelen en verschillende programma’s die we treffen. Het recyclen van onze vrachtwagenbanden is er daar één van.

Een vrachtwagenband heeft een levensduur van 200.000 km. Jaarlijks vervangen we 1500 vrachtwagenbanden voor ons gehele wagenpark. Door onze chauffeurs juist op te leiden, te trainen en bewust te maken van hun bijdrage beperken we dit tot een minimum. De reststroom die we dan hebben van vrachtwagenbanden vinden hun tweede leven in recycling. Zo laten we al jaar en dag onze vrachtwagenbanden recyclen tot granulaten en fijne rubberpoeders en het ijzer in de banden tot ijzersmelterijen.

Maar om onze wielen op de weg zo duurzaam mogelijk te maken, nemen we veel meer maatregelen. Zo rijden we enkel en alleen met de nieuwste EURO 6 wagens en volgen onze chauffeurs verschillende eco-driving trainingen. We nemen deel aan verschillende field labs en doen mee aan duurzaamheidsprogramma’s zoals het Lean & Green Star en one-belt-one-road programma welke zich richten op de CO2 uitstoot. En investeren we continu in het optimaliseren en verduurzamen van ons eigen wagenpark, gebouwen en nog veel meer.

Erik Loijen (CEO): “We hebben een corporate doel en dat is de reductie van onze CO2 uitstoot. De eerste stap die we vóór 2025 wilden behalen, de reductie van CO2 uitstoot van onze vrachtwagens met 15%, hebben we reeds al behaald. Ook op het gebied van modal shift zijn veel duurzaamheidswinsten te behalen en daar hebben we de laatste jaren flink in geïnvesteerd. Kijk maar naar het succes van onze dienst: New Silk Way Logistics.”

Meer informatie over ons uitgebreide duurzaamheidsprogramma, onze behaalde certificaten, successen en duurzaamheidsdoelstellingen is beschikbaar op onze duurzaamheidspagina.

Samen met onze leveranciers en klanten zorgen we voor een groener morgen.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Meer nieuws

KLG Europe bouwt aan de toekomst

06 april 2022

Start nieuwbouw Eersel - KLG Europe zet de schop in de grond en start met de nieuwbouw ...

Lees dit bericht

KLG Europe: Specialist voor transport van en naar Frankrijk

08 mei 2017

KLG Europe mag zich met haar jarenlange ervaring een specialist noemen als het gaat om ...

Lees dit bericht

Ter nagedachtenis Pierre Vleeshouwers

25 januari 2019

Pierre Vleeshouwers 2 juli 1961 – 25 januari 2019 Geliefd, gerespecteerd en zo ...

Lees dit bericht

Partners & netwerken

Meer over onze partners