KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Donatie project: Duurzame stoelen en een duurzaam transport naar Roemenië

16 april 2024

Gisteren hebben we 130 kerkstoelen op transport gezet naar Roemenië. Dit in samenwerking met PKN kerk in Best. De kerkstoelen zijn nu niet meer geschikt omdat de kerk tegenwoordig voor meerdere doelen wordt gebruikt en stoelen dus flexibel inzetbaar moeten zijn. De oude (degelijke maar zware) stoelen gaan nu naar twee bestemmingen in het noordoosten van Roemenië. Eén deel gaat naar een kerk in Campulung Moldovenesc (vlakbij de Moldavische grens). Het andere deel van de stoelen gaat naar een dagopvang voor jongeren met autisme in Iasi (ANCAAR). De Stichting heeft deze dagbesteding opgezet omdat er nog geen dagopvang was voor jongeren met autisme welke niet (meer) naar school gaan.

Duurzame stoelen; omdat de stoelen na 30 jaar in Nederland een tweede bestemming krijgen in Roemenië.

Duurzaam transport*; omdat de stoelen als groupage transport gecombineerd worden met andere ladingen.  

De Stichting

Stichting Ancora is al ruim 20 jaar actief in Roemenië en is een Christelijke non-profitorganisatie,werkzaam in Roemenië en Moldavië. De Stichting biedt hulp aan mensen in moeilijkheden, ongeacht ras, religie en nationaliteit. Vanuit beide stichtingen (PKN kerk in Best en Ancora) is het project van de kerkstoelen opgezet en is KLG Europe gevraagd voor een donatie te doen in de vorm van transport.

Donatietransport

KLG Europe brengt de stoelen kosteloos naar Roemenië. Dit wordt duurzaam gedaan doordat de stoelen worden gecombineerd met andere ladingen. Vanuit de vestiging in Venlo worden de kerkstoelen naar de vestiging in Roemenië gebracht. Als eenmaal alle stoelen in Boekarest zijn gearriveerd wordt deze lading gecombineerd tot één vracht en worden de stoelen naar de eindbestemming gebracht.

Stichting informatie

Vind hier meer informatie over de stichtingen:

 

*) Wist u dat we met onze service Book & Claim circa 85% CO2 besparen? Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners