KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

‘Wine & Spirit’

13 oktober 2020

De vraag naar topkwaliteit wijn groeit en de wijn sector vraagt meer en meer om een snellere en transparante supply chain. Daarom lanceert ASTRE, met in Nederland KLG Europe als partner,- ‘Wine & Spirit’.

In 2019 was Europa goed voor de productie van tweederde van wijn wereldwijd met een omzet van 137 miljard euro. De helft van die totale omzet wordt geëxporteerd, naar landen buiten Europa. Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk vertegenwoordigen meer dan de helft van de wereldwijde wijnexport.

Het marktaandeel gebottelde wijnen van topkwaliteit groeit snel wat mede komt door de groeiende online verkoop. Door de hoge eisen van klanten aan online verkoop neemt de vraag naar één partij voor de gehele logistieke afhandeling toe. Bedrijven willen een transparante en snelle toelevering, inclusief douane- en accijnsafhandeling.

Met ‘Wine & Spirit’ is het Europese logistieke netwerk ASTRE precies die ene partij die voldoet aan de eisen en de vraag in de markt. ‘Wine & Spirit’ is gespecialiseerd in dit segment. De prijs is vooraf bekend en in het hart van elke wijnbouwregio is er een lokale inzameling en groepering van pallets. Het bundelen, verpakken, opslag of vervoer in speciaal gepalletiseerde containers behoort ook tot de dienst.

‘Wine & Spirit’ is een samenwerking van 30 partners en wordt geleid door zes internationale experts welke zijn gevestigd in de belangrijkste productie- en importlanden. KLG is in Nederland, één van de belangrijke importlanden, die expert.

KLG Europe staat al vele jaren bekend als wijnimporteur binnen Nederland en is al vanaf de oprichting van het ASTRE netwerk lid en aandeelhouder. In de wijnregio’s in Frankrijk laadt KLG dagelijks ladingen met wijn en zorgt met vele jaren kennis en ervaring voor een transparante en snelle uitgebreide logistieke oplossing.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners