KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

We hebben ons eigen bos

24 mei 2022

Logistiek dienstverlener KLG Europe heeft verschillende vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Vanuit het Brabantse Eersel bedient het bedrijf vooral Frankrijk. Vandaar dat voor de nieuwe vestiging opnieuw is gekozen voor deze locatie, iets verderop op een kavel die al langer in het bezit is van KLG. Dat heeft ook nog eens een bijkomend 'groen' voordeel.

Johan Cuijten (KLG): 'We hebben ons eigen bos'

Johan Cuijten, General Manager van KLG in Eersel, legt allereerst kort uit wat de logistiek dienstverlener precies doet. “We richten ons op logistieke dienstverlening met warehousing en transportmogelijkheden. Als we kijken naar onze vestiging in Eersel is onze dienstverlening volledig gefocust op Frankrijk. We hebben op deze locatie een eigen wagenpark en voeren ook crossdock activiteiten uit.”

Vanuit Frankrijk vervoert KLG van oudsher vooral veel wijnen naar Nederlandse retailers, maar daarnaast ook veel andere goederen. Cuijten: “Richting Frankrijk gaan er verschillende goederen zoals elektronica, consumentengoederen en gevaarlijke stoffen. Een zeer breed pallet aan producten dus.”

Faciliteren van groei

“KLG Europe groeit flink door, een nieuw pand was hard nodig”, zegt Cuijten. “De nieuwbouw ligt op een kavel iets verderop, tegen de A67 aan waardoor je snel richting Frankrijk kunt. Ook ten opzichte van de andere hoofdader richting Frankrijk, de A2 via Luik, ligt deze locatie erg gunstig. Wat verder ontzettend belangrijk is, is dat onze medewerkers voornamelijk uit deze hoek van het land komen.

“Een andere locatie, verder weg van onze huidige locatie in Eersel, was geen optie”

Om zomaar ons bedrijf op te pakken en ergens anders neer te zetten heeft voor hen grote gevolgen. Een andere locatie die verder weg ligt dan onze huidige locatie in Eersel was dus vanuit organisatorisch punt geen optie. Maar er moest dan wel ruimte zijn voor nieuwbouw, die ons de komende jaren kan faciliteren in onze groei.”

Bewuste keuze nieuwbouw

Hoewel KLG al in Eersel zit, koos het bedrijf toch voor nieuwbouw. “Die keuze komt voort uit groei, we bouwen graag aan onze toekomst en weten dat we het met het huidige terrein niet gaan redden. Het huidige terrein is simpelweg te klein. We missen kantoorruimte, voldoende ruimte voor parkeergelegenheid voor ons eigen moderne wagenpark en ruimte voor het crossdocken van onze goederen. Dus met het oog op de toekomst is er bewust en strategisch gekozen voor nieuwbouw.”

Crossdock en werkplaats

Op het nieuwe stuk industrieterrein de Meer in Eersel is inmiddels gestart met de bouw van een twee verdiepingen tellend kantoorpand, dat ruimte biedt voor ruim 150 werkplekken. De nieuwbouw wordt in de eerste fase voorzien van ongeveer 10.000 vierkante meter crossdock, waarbij uitbreiding in de toekomst mogelijk is. Het crossdock wordt volledig voorzien van de laatste software en uitrusting wat betreft beveiliging, camera- en IT-systemen.

“Het atrium van 300 vierkante meter zal een blikvanger worden”

Cuijten: “Voor het onderhoud van onze vrachtwagens komt er een nieuwe werkplaats met vijf werkstraten, voor het onderhoud van ons eigen wagenpark. Verder komt er ook nog een volledig geautomatiseerde wasstraat. Het nieuwe pand zal een moderne uitstraling krijgen en wordt voorzien van alle gemakken.” Onder andere het atrium van 300 vierkante meter zal een blikvanger worden. “Dat wordt de verbindende factor tussen het kantoorpand en crossdock en is volledig van glas.”

Bouwen volgens BENG

Qua duurzaamheid geeft nieuwbouw veel meer mogelijkheden, zegt Cuijten. “We bouwen volledig volgens de BENG (Bijna Energieneutraal Gebouw, red.) eisen. We zijn volledig energieneutraal met uitzondering van het feit dat we niet zoveel zonnepanelen mogen plaatsen op ons dak als we zouden willen. Dat heeft met terug levercapaciteit te maken, wat wellicht in de toekomst wordt opgelost. We hebben dus nog ruimte voor meer zonnepanelen. Verder gebruiken we luchtwarmte, voeren we hemelwater terug de natuur in en zijn we gasvrij.

“We hebben nog ruimte voor meer zonnepanelen”

We gebruiken verder ook triple beglazing en bieden mogelijkheden voor elektrisch laden. Wellicht om in de toekomst het laden van elektrische trucks mogelijk te maken. Maar het is nog afwachten of elektrisch rijden in wegtransport de toekomst heeft of dat waterstof de strijd gaat winnen.”

Bos om te ontspannen

De nieuwbouw ligt aan de rand van Duizel, een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Eersel. “In de verte kun je dit dorp zien liggen. Voor een gedeelte van onze nieuwe kavel zijn we in samenspraak met Duizel begonnen met het realiseren van een landschap.

“De nieuwbouw wordt mooi ingekapseld door een bos"

Dat komt omdat we de kavel dus al in bezit hadden. In de loop der jaren is er op deze manier een mooi gebied ontstaan, een bos als het ware, waarin werknemers tijdens hun pauze lekker kunnen ontspannen. De nieuwbouw wordt mooi ingekapseld door het bos. Op deze manier dragen we bij aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om ‘verdozing’ van het Nederlandse landschap tegen te gaan”, zegt Cuijten.

 

Bron: Logistiek.nl

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners