KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Venlo logistieke hotspot

29 maart 2017

Regio Venlo- Venray is een Logistieke Hotspot binnen Nederland (www.logistiek.nl, n.d.). Sinds de start van de Landelijke verkiezing in 2004 heeft de regio Venlo de titel maar liefst negen keer toegekend gekregen. 

De snelweg, het spoor en de wateren tussen Rotterdam en Venlo zijn een belangrijke schakel tussen de Rotterdamse haven en het Duitse achterland. Venlo is de aanvoerroute voor de vele logistieke bedrijven die reeds in Venlo zijn neergestreken, KLG Europe is er hier één van.

Ook binnen Europa doet Venlo het goed. Behalve naar de geografische ligging, wordt ook gekeken naar de nabijheid van klanten en leveranciers, beschikbaarheid van arbeidskrachten en grond, opslagruimtes, kosten van vastgoed, flexibiliteit van de overheid en de kwaliteit van de infrastructuur.

De regio Venlo dankt haar succes vooral aan haar geografische ligging. In alle richtingen zijn autoweg,- en spoorverbindingen en over water is transport mogelijk via de maas. Regionale en een internationale luchthaven liggen in de directe omgeving.


Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners