KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Veiligheid binnen de Supply Chain

18 januari 2021

De afgelopen jaren is er wereldwijd een grote toename zichtbaar in ladingdiefstallen. Verschillende media tonen agressievere diefstalpogingen, met truckkapingen en meer "innovatieve" diefstalpogingen, zoals de "Roemeense Modus Operandi", waarbij goederen worden gestolen door de achterkant van de trailer te betreden en vervolgens tijdens het rijden de goederen in de volgende bestelwagen over te brengen. Bovendien leiden COVID-19-maatregelen tot lock-downs en veranderingen in alle bedrijven die leiden tot ernstige verstoringen van de supply chain.

Hoewel beide totaal verschillende onderwerpen lijken, zijn de problemen die hierdoor worden veroorzaakt vrij gelijkwaardig: de klant verwacht dat een bepaald product wordt geleverd op een specifieke datum, tijd en / of locatie, maar door verstoring van de supply chain kunnen de goederen niet altijd worden geleverd op de verwachte manier. Afhankelijk van de inrichting van het complete supply chain-proces kan dit leiden tot een (lange of middellange) vertraging. Daarnaast kan het een kettingreactie veroorzaken als business-to-business zendingen niet op tijd worden afgeleverd en bedrijven het eindproduct niet kunnen produceren door productiestop en/ of niet kunnen leveren aan de consument. Afgezien van het feit dat in de EU logistieke dienstverleners niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgen en kosten van bijvoorbeeld een productiestop, vanwege verplichte CMR, dekken eventuele boetes voor een productiestop maar zelden de hele impact. De aansprakelijkheid in het algemeen van logistiek dienstverleners voor verlies van goederen tijdens grensoverschrijdend transport worden door wet- en regelgeving beperkt.

Daarom is het nu meer dan ooit tijd om na te denken over de volledige zekerheid van de toeleveringsketen. Zorg ervoor dat u de impact kent van het “worst case scenario” als een bepaalde lading de bestemming niet op tijd bereikt, controleer de waarschijnlijkheid dat dit gebeurt, hierbij rekening houdend met alle factoren. U kunt dus een degelijke risicoanalyse maken die misschien leidt tot een andere mindset voor het ontwikkelen van uw supply chain.

Als logistiek dienstverlener krijgen wij vaak transportaanvragen waarbij klanten een aantal beveiligingseisen opstellen om tijdens het transport rekening mee te houden. Voor elke klant bieden wij een opmaat gemaakte oplossing voor de goederen, om hun transport zo veilig mogelijk te regelen van laden tot levering.

Een optimaal beveiligde supply chain vraagt om veilige parkeerplaatsen op de route van het transport. Het gebrek aan beschikbaarheid van beveiligde parkeerplaatsen is een hot topic binnen de Europese Unie. Daarnaast vindt er nog een overeenstemming plaats binnen de EU welke definitief en alles omvattend is voor een beveiligde parkeerplaats. Door de verschillende definities in verschillende landen geeft dit niet de volledige garantie dat een beveiligde parkeerplaats overal aan dezelfde voorwaarden en eisen voldoet.  Als logistieke dienstverlener waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat, maken we beslissingen op basis van verschillende factoren. Rekening houden met alle omstandigheden, dat is onze focus. Om kritische stops te voorkomen bespreken we proactief met de klant welke laad- en losschema’s beter passen waardoor we samen het risico op diefstallen tot het minimum weten te beperken.

Met een groot crossdock en magazijn in de logistieke hotspot Venlo en onze strategisch gelegen vestigingen in Eersel, Rotterdam en Roemenië, kunnen we een breed scala aan veilige supply chain combinaties ontwikkelen en aanbieden. Samen met onze klant bespreken en regelen we op basis van hun goederenwaardeprofiel en specifieke beveiligingseisen, dit kan TAPA TSR level 1 transport zijn voor volle trailerladingen, of bijvoorbeeld het gebruik van boxtrailer sloten. Onze dienstverlening om de klant duidelijk te adviseren over de best mogelijke logistieke oplossing is algemeen bekend. We hebben langdurige relaties met onze klanten, vanwege deze specifieke mindset en natuurlijk verwelkomen we nieuwe klanten die hun supply chain-veiligheid met ons willen herzien en en om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

KLG Europe is de internationale logistieke partner voor de toekomst.

Wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met één van onze experts:
sales@venlo.klgeurope.com  
T +31 (0) 77 324 50 00

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners