KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

KLG Europe bouwt aan de toekomst

06 april 2022

Start nieuwbouw Eersel - KLG Europe zet de schop in de grond en start met de nieuwbouw van haar vestiging in Eersel. Op het nieuwe stuk industrieterrein de Meer in Eersel wordt gestart met de bouw van een twee verdiepingen tellend kantoorpand, welke ruimte biedt voor ruim 150 werkplekken. De nieuwbouw wordt in de eerste fase voorzien van ongeveer 10.000 m2 crossdock, waarbij uitbreiding in de toekomst mogelijk is. Verder wordt de nieuwbouw voorzien van een eigen werkplaats met vijf werkstraten en een wasstraat en krijgen de medewerkers van KLG Europe de mogelijkheid om te wandelen in hun eigen bos.

Erik Loijen, CEO van KLG Europe: “Afgelopen jaren hebben we een grote gezonde en constante groei gehad en daarmee is  zowel ons kantoor, crossdock en parkeerterrein te klein geworden op de huidige locatie. De nieuwbouw was daarom nodig om verdere groei te kunnen doorzetten en de kwaliteit van onze dienstverlening te kunnen blijven waarborgen. Het nieuwe kantoor telt twee verdiepingen, welke plaats biedt voor ruim 150 zeer comfortabele werkplekken. Het nieuwe crossdock, vanuit waar we naar Frankrijk vertrekken, zal in de eerste fase bijna 10.000 m2 omvatten. Deze wordt volledig voorzien van de laatste software en uitrusting wat betreft beveiliging, camera- en IT-systemen. Voor het onderhoud van onze vrachtwagens komt er een nieuwe werkplaats met vijf werkstraten, voor het onderhoud van ons eigen wagenpark van 280 vrachtauto’s. Verder komt er ook nog een volledig geautomatiseerde wasstraat.”

Het nieuwe pand zal een moderne uitstraling krijgen en wordt voorzien van alle gemakken. Onder andere het atrium van 300 m2 zal een blikvanger worden. “Dit is de verbindende factor tussen het kantoorpand en crossdock volledig van glas”, aldus Johan Cuijten, General Manager van KLG Eersel. “Daarnaast hebben we op het kavel een mooie groenvoorziening, ons eigen KLG bos. Dit is de ideale uitvalbasis voor de medewerkers tijdens de pauzes maar voorziet ook in het juiste bewateringssysteem van ons perceel”.  

Met de toekomstige groei is rekening gehouden in de bouw en toekomstige uitbreidingen zijn mogelijk. Energieneutraliteit en duurzaamheid spelen in de bouw een belangrijke rol. Zaken als zonne-energie, maar de mogelijkheden voor het laden van elektrische auto’s en trucks worden ook bekeken. Naast modernisering en het gebruik van nieuwe innovatieve ontwikkelingen, zoals automatisering en  beveiliging, biedt de nieuwbouw voor de medewerkers van KLG Europe en haar klanten veel potentie voor verdere groei. Door de nieuwbouw kan KLG blijven voorzien in haar kwalitatieve service met nog innovatievere en duurzamere oplossingen dan de klanten al gewend zijn. Samen iedere dag een beetje groener, dat is waar het bedrijf voor staat.

“Als KLG bouwen we aan de groei van de vestiging in Eersel en hebben we hierbij bewust gekozen om de standplaats van deze locatie niet te veranderen. Dit vanwege de werkgelegenheid welke we nu al creëren en om de impact voor de huidige medewerkers te beperken. KLG Europe zorgt nu al in de regio Eersel voor ruim 300 banen en dit aantal zal in de toekomst alleen maar groeien”, aldus Erik Loijen.

KLG Europe builds the future, do you build it with us?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

 

>>Download persbericht (NL&EN)<<

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners