KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Onze kracht ligt verborgen in samenwerking en langdurige relaties

09 juni 2020

 

 

KLG Europe gelooft sterk in samenwerking en investeren in oplossingen voor de lange termijn. We hebben bewezen dat we door onze jarenlange en intensieve samenwerkingen met zowel klanten, partners, als andere logistieke bedrijven, onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Door deze samenwerkingen zijn we flexibel en kunnen we snel anticiperen op veranderingen in de markt.

Ons netwerk
Als KLG hebben we 15 eigen vestigingen in Europa, werken we samen met 21 exclusieve partners en zijn we lid en aandeelhouder van diverse netwerken (ASTRE en 24plus). Op deze manier beschikken we over een zeer sterk, betrouwbaar en uitgebreid Europees distributienetwerk. Geen plek in Europa is onbereikbaar en we kunnen door een combinatie van korte looptijden en dagelijkse vertrekken een hoge leverbetrouwbaarheid garanderen.  Zo vertrekken we dagelijks van en naar 30 Europese landen met groupage, LTL (Less than truck load) en FTL (Full truck load) zendingen.

Onze internationale groupage linehauls vertrekken dagelijks op vaste tijden vanuit ons crossdock in Venlo (NL). Nadat goederen, afkomstig uit de gehele Benelux, voorgehaald zijn. Ons crossdock is TAPA-A gecertificeerd en beslaat een oppervlakte van 8500M2 met de beschikking over 83 docks voor het laden, verladen en consolideren van groupage zendingen. Alle goederen worden na binnenkomst gescand, gelabeld en gereedgezet voor internationaal transport.

In alle Europese landen hebben we langdurige samenwerkingsverbanden met exclusieve partners.  Deze exclusieve partners zijn zorgvuldig geselecteerde bedrijven die net als KLG over passie voor logistiek beschikken. Het betreft over het algemeen middelgrote bedrijven met kernwaarden die gebaseerd zijn op een familiebedrijf, welke aansluiten bij de normen en waarden die we als KLG  hanteren, uitdragen en koesteren. Alle exclusieve partners beschikken over een eigen wagenpark, inhouse douane afdeling, warehouse locatie(s) en over een betrouwbaar lokaal distributienetwerk.

Het traject
Het traject vanaf ons crossdock in Venlo (NL) tot aan het depot in het land van bestemming (linehaul) wordt deels uitgevoerd door eigen KLG trucks en deels door trucks van onze exclusieve partners.  

De continuïteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd door middel van vaste vertrektijden die dusdanig zijn ingericht dat alle eventuele aansluitingen, ferry’s, railverbindingen of het bereiken van beveiligde parkeerplaatsen, te allen tijde worden gehaald. Tevens garanderen we hiermee tijdige aankomst bij de hubs in het land van bestemming waardoor deze naadloos aansluiten op de zogenaamde ‘last-mile-deliveries’.

In control en contact
De KLG Control Tower monitort elke zending van onze klanten in Europa. Onze partner zoekt standaard contact met de eindontvanger en maakt een afspraak voor levering. Onze partners beschikken over de lokale kennis, spreken de lokale taal en hebben de beschikking over een betrouwbaar binnenlands distributienetwerk. Deze partners zijn IT technisch zeer sterk met KLG verbonden. Onderlinge correcte communicatie bij onder andere status updates, is de sleutel tot succes.

Sterke relaties zijn de (ver)binding voor de toekomst.
Wij zijn trots op deze sterke relaties met onze partners. Deze hebben een positieve bijdrage geleverd aan de groei van KLG en zullen in de toekomst het verschil maken voor de continuïteit van onze logistieke dienstverlening en van uw supply chain.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners