KLG Europe
Nederlands
 • select your language
  Nederlands
 • English
Nederlands

KLG logistieke partner voor chemische industrie

17 juli 2023

KLG Europe is een logistieke partner waar je blindelings kunt vertrouwen op kwaliteit.

Ieder sector heeft zijn eigen wensen, eisen en zeker ook ambities bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. Als KLG Europe weten wij als geen ander dat iedere klant uniek is en iedere klant specifieke oplossingen nodig heeft om een optimale Supply Chain te realiseren.

We hebben niet alleen een ervaren team aan logistieke professionals maar ook jarenlange ervaring in een groot scala aan sectoren. Die professionaliteit en ervaring zorgt voor een kwalitatieve oplossing voor iedere logistieke vraag.

Bij KLG Europe bieden we geen standaard oplossing maar kijken we verder. We gaan aan tafel met onze klanten en samen met onze specialisten kijken we wat er nodig is om het logistieke vraagstuk zo goed mogelijk uit te voeren. We komen met adviezen welke uw Supply Chain nog verder optimaliseren.

Mede doordat we verder kijken dan een standaard oplossing en we dieper in de wensen en eisen van onze klant duiken, weten we wat er speelt in de diverse sectoren. Zo weten wij als uw logistieke partner waar en hoe we moeten investeren en hoe we onze dienstverlening kunnen optimaliseren. Dit om te kunnen blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag en ontwikkelingen in iedere markt. De wereld staat niet stil en wij ook niet!

Chemische industrie

De chemische industrie is van groot belang voor het dagelijks leven en onmisbaar voor de  economie en samenleving. Dit zijn kenmerken die overeenkomen met onze eigen industrie. Ook de logistieke sector is onmisbaar. Daarnaast werken bedrijven in de chemie vaak samen om een beter (eind)product te leveren maar ook om samen sterker te zijn op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Ook dat is een kenmerk wat ons verbind. KLG Europe investeert veel  in samenwerkingsverbanden welke ons naast sterker en ook slimmer maken.

De chemische industrie is één van grootste sectoren wereldwijd. Deze sector is onmisbaar en levert een grootte bijdrage aan het nationaal bruto product.

Chemische sector en logistiek

Die chemische sector heeft logistieke oplossingen nodig. De logistieke oplossingen moeten vooral in deze sector voldoen aan strenge wetten, eisen en kwaliteitsnormen.  Als KLG zijn we jarenlang actief in deze sector en vele bedrijven in de chemie kennen KLG al jaren als de logistieke partner die doet wat ze beloofd.

Certificeringen

Om onze klanten in de chemische sector volledig logistiek te kunnen ontzorgen, investeren we continue in  de waarborging van onze kwaliteit en veiligheid. Dit tonen we aan door middel van certificaten die voor de chemische sector belangrijk zijn. KLG heeft onder andere de volgende certificaten; ISO, SQAS en Ecovadis. Investeren in kwaliteit en veiligheid staat bij ons continu op de agenda. We zullen nu en in de toekomst investeren in onze kwalitatief hoogwaardige logistieke dienstverlening.

Transport

Standaard kwaliteit is voor ons niet meer dan logisch, maar naast een gedegen afhandeling van uw transporten kunnen wij voldoen aan de vragen die uw industrie stelt. Dit kan bijvoorbeeld de inzet van;

 • Double deck trailers
 • Boxtrailers
 • Vans/ busjes
 • Ons eigen state of the art wagenpark
 • ‘Truxsafe’ equipement

Daarnaast kunnen wij onze eigen trailers uitrusten met zijplanken, spanbanden, thermohoezen en antislipmatten om een ook de veiligheid van uw zendingen tijdens vervoer te garanderen maar ook de  veiligheid op de weg kunnen waarborgen.  Daarnaast kunnen wij ook ladingzekering en “dunnage material” (voor het opvullen van lege ruimtes) voor u voorzorgen. Dat noemen we volledige logistieke ontzorging.

Veiligheid

Goederen moeten zeker in de chemie veilig vervoerd worden. Er zijn vele richtlijnen, wensen en zeker ook eisen waaraan onze dienstverlening moet voldoen. Wettelijk geregeld, gewoon wenselijk en ook logischerwijs. De sector vraagt om klant PPE, samenladingsverboden, het delen van subcontractor gegevens en onder andere GPRS systemen die naast tracking ook de meting van temperaturen bijhouden. Ook mogen zendingen niet op de online markt verkocht worden.

IT

Het opnieuw benoemen dat de wereld steeds afhankelijker is van IT is eigenlijk niet meer nodig. Het is al jaren een gegeven dat de wereld afhankelijk is van IT en IT-systemen. Bij KLG Europe hebben we een eigen in-house IT team waardoor we snel en flexibiel kunnen inspelen op de snel veranderende vraag van onze klanten maar ook vanuit ons als organisatie. Het nog verder verbeteren van de bestaande werkwijze, staat bij ons voorop. Hoe kunnen we samen nog efficiënter, nog duurzamer en nog effectiever onze diensten leveren en onze klanten ontzorgen.  Orders worden automatisch verstuurd via EDI-koppelingen waardoor systemen en applicaties met er elkaar praten. Data wordt uitgewisseld voor optimale Big Data. Self billing via applicaties, afhalings- en leveringsbevestigen via app en volledige track & trace tools zijn IT oplossingen die de chemie wenst en eist. Maar ook waar we als logistieke partner voor vele klanten in de chemie  aan weten te voldoen.

Laden en lossen

Goederen laden en lossen gebeurd volgens afspraak. Het laad- en levermomenten kunnen we indien gewenst  100% fixed aanbieden. Door ons sterk en strategisch netwerk, maar ook door ons eigen wagenpark hebben we strikte lead times en vaste vertrekdagen. En of een taal een eis of een pré is; wij voldoen!

KPI’s

Kwaliteit beloven is een ding, het aantonen via goede resultaten aan de hand van KPI’s is de bevestiging van deze kwaliteit. Door transparantie te bieden weten onze klanten dat we de kwaliteit ook daadwerkelijk leveren. Daarnaast monitoren we continu of we de kwaliteitsbelofte van onze eigen dienstverlening waarmaken.

Enkele voorbeelden van onze KPI’s;

 • Tijdig laden
 • Tijdig lossen
 • Foutloze verzending
 • Foutloze verzending op het gebied van veiligheid
 • Zendingen zonder klachten (Bonus/malus)
 • OTIF
 • POD's op aanvraag
 • Klachten afhandeling
 • Beschikbaarheid vrachtwagens
 • Ontvangst orders
 • Afgekeurde zendingen
 • Vertraagde ontvangst van zendingen
 • Zichtbaarheid kwaliteit dienstverlening

Duurzaamheid

Als KLG Europe gebruiken we programma's waarbij kwaliteit, veiligheid, beveiliging en milieu hoofdonderwerpen zijn. Dit hebben we ondervangen in ons programma GEORGE. Hierdoor kunnen we onderwerpen zoals ethiek en een verantwoorde omgeving behouden en waarborgen.

Bij KLG Europe zijn we ons net als de chemische industrie bewust van de invloed die onze sector heeft op het milieu. We kiezen daarom voor duurzame(re) oplossingen. Dit zijn vaak ook de meest economische oplossingen, zeker op de lange termijn. Want duurzaamheid leidt niet alleen tot winst voor het milieu, maar ook voor de economie.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bent u benieuwd hoe wij ook u in de chemische industrie een passende logistieke oplossing kunnen bieden? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe wij als logistieke expert en professional uw Supply Chain kunnen verbeteren en verder kunnen optimaliseren. Neem contact met ons op.

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners