KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

KLG Europe neemt nieuwe vestiging in Boekarest in gebruik

25 november 2014

Investering van 5,6 miljoen euro in verbetering logistiek netwerk Roemenië. 

Boekarest -24 november 2014

KLG Europe Logistics Romania breidt haar logistieke netwerk in Roemenië uit en opent een nieuwe ‘state of the art’ vestiging in Boekarest met meer dan 10.000m2 magazijn, cross dock terminal en kantoorruimtes. Dit leidt tot een stijging van de productie met dertig procent en groei van de werkgelegenheid met vijftien procent. 

Het bedrijf investeerde afgelopen jaar 5,6 miljoen euro in de uitbreiding van het warehouse in de Roemeense hoofdvestiging. 

De nieuwe terminal in Boekarest is onderdeel van een logistiek bedrijvenpark van 120 hectare in Bolintin Deal, op 23 km van Boekarest langs de snelweg naar Pitești. 

In zeven maanden tijd (april - november 2014) werd hier een uitbreiding van ruim 10.000m2 van de bestaande vestiging gerealiseerd. Een gebouw met de allernieuwste functionaliteiten op logistiek gebied: met 5.000m2 cross docking-platform, een 5.000 m2 

A-klasse magazijn, 1.200 m2 kantoorruimte en 1.000 mruimte voor Value Added Services. 

Investeren in ontwikkeling

“KLG investeert hiermee niet alleen in de uitbreiding van het logistieke platform en de ontwikkeling van het bedrijf, het is tevens de volgende stap in ons ontwikkelingsplan. Dit project omvat de nieuwste technologieën uit onze branche, de voordelen daarvan zullen al snel hun weerslag hebben op onze klanten en partners”, zegt Dragoș Gelețu, algemeen directeur van KLG Europe Logistics Romania. 

Roemenië: logistiek knooppunt van Europa

Kees Kuijken, CEO van KLG Europe: “Acht jaar geleden kwamen we naar Roemenië met een goed gestructureerd plan voor de ontwikkeling van KLG. Na een snelle groei en het versterken van ons bedrijf, besloten we de volgende stap te zetten door het vergroten van onze loodsruimte in Boekarest en zo met name een optimale crossdock te realiseren.

We bedanken onze partners en onze medewerkers voor hun inzet. We zijn trots dat KLG een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Roemenië tot een van de belangrijkere logistieke knooppunten in de Europese Unie”.

Voordelen
De nieuwe logistieke terminal is na oplevering direct door KLG Europe Logistics Romania in gebruik genomen en kent nu al een bezettingsgraad van negentig procent. Midddels het nieuwe cross dock worden in totaal 15 extra docks direct geïntegreerd in het eigen KLG hub- & spoke-systeem. Het IT – systeem speelde een belangrijke rol in het design van de nieuwe terminal. KLG maakt gebruik van een papierloos cross-dock scanning systeem wat zorgt voor een verhoging van de productiviteit met dertig procent, vergeleken met de doorsnee inrichting van een dergelijke terminal. Deze verhoging van dertig procent versterkt opnieuw het bestaande distributie netwerk waarin leveringen binnen 24 uur door geheel Roemenië geleverd worden.

Een belangrijk deel van de investering (half miljoen euro) ging naar het ontwerp en uitvoering van het magazijn. De magazijnvloer is ontworpen zonder expansieverbindingen, waardoor het makkelijker wordt om speciale vorkheftrucks voor smalle magazijnpaden te gebruiken. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op onderhoudskosten.

Ook aan vrachtwagenchauffeurs is gedacht. Er is een speciale comfortabele wachtruimte ingericht.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Meer nieuws

Venlo – Venray nr. 1 crossborder e-fulfilment op Logistieke Hotspot 2019 verkiezing.

24 juli 2019

Regio Venlo- Venray is tijdens de summit Logistieke Hotspots die plaatsvond in Weert op...

Lees dit bericht

Supply Chain optimalisatie start met een proactieve logistieke dienstverlener

15 oktober 2021

Jezelf onderscheiden van de concurrentie is mogelijk door vooruit te denken. KLG Europe...

Lees dit bericht

KLG Europe 100 jaar

28 juni 2018

VENLO - KLG Europe bestaat 100 jaar. Een periode waarin onnoemelijk veel is veranderd b...

Lees dit bericht

Partners & netwerken

Meer over onze partners