KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

KLG Europe met 4 vestigingen in China zeer succesvolle logistieke speler

10 juni 2016

Vendor Management Team China bewaakt de totale Supply Chain, vermindert kosten en optimaliseert het gehele logistieke proces.

In 2013 opende KLG Europe een nieuwe vestiging in Shanghai voor transport van en naar China. Hier zette het een ‘Buyers Consolidation en Quality Inspection Centre’ op waar goederen van een bestaande retail klant onder andere gecontroleerd worden op kwantiteit, verpakking, artikelnummer en kwaliteit voor deze naar Europa verscheept worden. Na het succes van dit concept opende KLG Europe opnieuw 3 vestigingen in China.

In Qingdao, Xiamen en Shenzhen zijn nieuwe vestigingen in gebruik genomen waardoor het dekkingsgebied in China enorm vergroot werd. Behalve deze drie vestigingen in belangrijke Chinese havenplaatsen, is de bestaande vestiging in Shanghai met 5.000 m² naar 11.000 m² uitgebreid om zo meerdere klanten te kunnen bedienen. KLG Europe heeft in China nu een totaal warehouse oppervlak van 19.000 m². De moderne warehouses bieden een uitgebreid pakket aan consolidatie mogelijkheden en Value Added Services aan.

Naast de uitbreiding op het gebied van warehouses heeft KLG Europe eind vorig jaar een Vendor Management Team opgezet in Shanghai. Dit team van 20 personen coördineert de complete Supply Chain voor KLG Europe’s klanten vanaf Azië en de Stille Oceaan naar Europa.
Voor deze dienstverlening maakt KLG Europe gebruik van een geavanceerde web-based tool, waardoor iedere schakel in de keten op het juiste moment de door hem benodigde informatie krijgt en kan delen. Ook tijdige input van informatie door betrokken partijen in de supply chain wordt in dit systeem bewaakt. Gecentraliseerde communicatie middels het transparante platform zorgt ervoor dat communicatiestromen worden verbeterd en het aantal e-mails tot een minimum worden beperkt.

Het Vendor Management Team realiseert verbeteringen in de gehele Supply Chain door o.a. meer inzicht, kortere totale looptijden en minder verstoringen in de logistieke flow. Deze verbeteringen hebben uiteindelijk weer een positief effect op de totale logistieke kosten binnen de Supply Chain.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners