KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Salut! Wij zijn de logistieke partner voor transporten van en naar Frankrijk.

01 december 2020

KLG heeft meer dan zomaar een aantal jaren ervaring. Niet lang na de tweede wereldoorlog deden wij  de eerste internationale transporten van en naar Frankrijk. Frankrijk is een land met een rijke historie en cultuur waarbij de juiste finesse nodig is om zaken te doen. Als KLG spreken wij de Franse taal en kennen we de cultuur, wat het voor verladers of importeurs makkelijker maakt  om met  Franse leveranciers, afnemers en andere contacten te  communiceren. Onze medewerkers communiceren voor de Franse ontvanger of leverancier in de Franse taal en kennen de Franse wijze van werken als geen ander.


Gegarandeerd korte looptijden


Met een wagenpark met meer dan 150 vrachtwagens vertrekken wij vanuit Nederland naar alle bestemmingen in Frankrijk. In totaal hebben wij wekelijks meer dan 500 vertrekken  en verzorgen we meer dan 2500 zendingen per week, uiteenlopend van groupage, LTL tot FTL. Hierdoor kunnen we onze klanten altijd korte en ook nog eens gegarandeerde looptijden aanbieden.


Ons netwerk is de kracht
Groupagezendingen leveren wij bij onze lokale vervoerders in Frankrijk aan, die op hun beurt, met al hun plaatselijke kennis het laatste stukje transport naar de ontvanger verzorgen. Al deze lokale vervoerders maken deel uit van ons Frans netwerk, genaamd het Astre Palette-Systeme, waarvan wij medeoprichter en aandeelhouder zijn. Dit Franse netwerk bestaat uit ruim 100 lokale Franse vervoerders (over het algemeen familiebedrijven) die geheel Frankrijk met hun eigen wagenpark bedienen.
Deelpartijen (LTL) en compleetladingen (FTL) voeren wij uit met ons eigen moderne wagenpark en eigen chauffeurs die Frankrijk kennen als geen ander. Zowel de zendingen die via ons Frans netwerk lopen, als de zendingen die we met ons eigen materieel uitvoeren worden constant gemonitord via boordcomputers die met onze planningsafdeling van de vestiging in Eersel in verbinding staan.


Voor elke lading
Van chemie tot elektronica en van retail tot wijn. Wij zijn actief in alle branches en dragen de oplossing aan die past bij de specifieke uitdagingen van deze verschillende sectoren. Ons wagenpark is  uitgerust met een ADR uitrusting voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarnaast behoort het  laden en lossen met een laadklep tot de standaard mogelijkheden. Natuurlijk gelden al deze transportmogelijkheden ook voor importen vanuit Frankrijk, waar wij bijvoorbeeld bij alle wijnproducenten en chateaus kind aan huis zijn. Onze gespecialiseerde wijnimportafdeling heeft dagelijks contact met de wijnhuizen en coördineert alle importen van wijn en verzorgt ook de accijnsaangifte. Op jaarbasis vervoeren wij meer dan 50 miljoen flessen wijn vanuit Frankrijk naar Nederland.

Met onze kennis en een flexibele en proactieve dienstverlening is onze missie de supply chain van onze klanten verder te verbeteren en het transport tot in de puntjes te verzorgen.

Wij zijn de logistieke partner voor transporten van en naar Frankrijk. Bonne journée.

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners