KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Digitalisering

07 september 2020

Bij de begrippen ‘transport en logistiek’ denkt iedereen aan fysieke goederenstromen. Maar hoe zit het eigenlijk met de bijbehorende informatiestromen? En hoe gaan wij daar als KLG Europe mee om? Digitalisering is het antwoord.

Met digitalisering wordt de overgang van informatie naar een digitale vorm bedoeld. Dit begint bij KLG Europe al bij de ontvangst van transport- en warehouse opdrachten, de zogenaamde order-entry, via onze KLG web-portal of EDI. Deze gegevens vormen de basis van ons digitale dossier, waarbij dit digitale dossier continu wordt aangevuld met nieuwe informatie van interne afdelingen en externe partners. Door deze werkwijze is alle informatie gebundeld en zijn wij in staat onze klanten en partners continu te informeren over de status van hun zendingen.

Digitalisering beperkt zich niet tot enkel een digitaal dossier.

Een ander voorbeeld van digitalisering binnen KLG is ons slimme camerasysteem in het crossdock. Op ons crossdock ontvangen wij zendingen afkomstig uit de gehele Benelux en worden deze gegroepeerd op bestemmingsland in Europa.

Zodra een pallet wordt gelost vanuit een vrachtwagen, onthoudt ons camerasysteem deze pallet en volgt deze volledig totdat deze het crossdock weer verlaat. Een veilige gedachte!

Daarnaast werken we momenteel aan een oplossing om de doorvoer van aankomende en vertrekkende vrachtwagens te versnellen, dit door middel van kentekenherkenning. Hierdoor zal fysieke aanmelding bij het chauffeursloket niet langer nodig zijn. Het systeem weet na scanning van het kenteken namelijk precies of deze vrachtwagen komt laden of lossen en wijst automatisch een dock toe.

Belangrijke spil in het digitaliseren van onze processen is onze IT afdeling waar 18 FTE werkzaam zijn op verschillende vlakken zoals ontwikkeling, programmeren en onderhoud van de verschillende systemen. Daarnaast investeert KLG jaarlijks om de gehele organisatie op een hoog IT technisch niveau te behouden en verder te ontwikkelen. KLG Europe wil graag innoveren maar zoekt naar een maatwerk oplossing omdat   bestaande digitale producten op de markt niet aansluiten op behoeftes. Daarom hebben wij bij KLG Europe ook een ontwikkelingsteam. In dit team worden de nieuwste innovaties gerealiseerd.

Een voorbeeld hiervan is het eigen KLG klantenportal. Er zijn portalen op de markt beschikbaar, maar toch hebben we besloten om zelf een portaal te ontwikkelen welke volledig aansluit bij de behoefte van onze klanten en bij onze eigen organisatie. Onze klantenportaal is volledig modulair opgesteld waardoor er per klant specifieke modules aan en uitgezet kunnen worden. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten nooit overweldigd worden met de hoeveelheid opties.

Zoals je leest probeert KLG Europe altijd voorruit te streven in de digitale wereld van de logistieke sector. Hierdoor kunnen we onze klanten vele mogelijkheden aanbieden en zoeken we altijd faciliteiten om zowel het interne als externe proces te automatiseren. Op deze manier kunnen er meer zendingen vervoerd en gepland worden met dezelfde hoeveelheid mensen.

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners