KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Corona virus

28 februari 2020

Rond het Chinese Nieuwjaar werd bekend dat er een tot dusver niet bekend virus was aangetroffen in China. Bij de eerste berichtgevingen in het nieuws over het Coronavirus was het voor velen iets wat zich ver weg leek af te spelen. Ondertussen is het virus ook in Nederland vastgesteld en in veel Europese landen zijn diverse sterfgevallen te betreuren. Niemand durft voorspellingen te doen over hoe het zich verder zal ontwikkelen en het einde lijkt nog (lang) niet in zicht. In sommige regio’s ligt het dagelijkse leven zo goed als stil, evenementen worden gecanceld, scholen gesloten en vele mensen zitten in quarantaine.

Als organisatie zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en dragen daarom ons steentje bij. Zo hebben we in samenwerking met ons moederbedrijf Sinotrans onlangs enkele transporten geregeld van medische goederen (waaronder mondkapjes) naar de getroffen gebieden in China.

De gevolgen voor de wereldeconomie zijn niet te overzien.  Door onder andere de stilstand in China, zullen er op den duur gevolgen zijn in de totale supply chain. Dit heeft invloed op de economie die afhankelijk is van de doorvoer van goederen vanuit China. Zoals 'Yvonne Peeters – Management Assistant' aangeeft in de video rapportage bij EenVandaag (nationale omroepzender) is de impact per branche verschillend. Bij de ene branche zijn de doorlooptijden qua voorraad korter dan bij de andere. Als wereldeconomie zijn we enorm afhankelijk van China als productieland van veel grondstoffen en goederen, China is onmisbaar in onze Supply Chain in welke branche dan ook. 'Mark Bremen – Business Development' maakt bespreekbaar in het fragment van L1 (lokale omroepzender) dat het virus voor alle branches zal leiden naar een miljoenenschade.

“Wij als organisatie voelen ons maatschappelijk betrokken bij het coronavirus en willen graag op onze manier een steentje bijdragen om de slachtoffers van het coronavirus en de hulpverleners te helpen. Ondanks de speculaties over de toekomst en de mogelijk gigantische gevolgen voor vele verschillende branches is het lastig in te schatten wat voor impact dit heeft op de wereldeconomie maar ook op de samenleving. Helaas is het einde nog niet in zicht. We leven erg mee met de slachtoffers en wensen ze heel veel sterkte toe.” – Erik Loijen, CEO KLG Europe.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Meer nieuws

Grenzeloze logistiek, aandacht en mogelijkheden China

03 januari 2017

KLG Europe is in staat om uw logistieke problemen op te lossen door gebruik te maken va...

Lees dit bericht

De voordelen van intermodaal transport

03 maart 2016

Voor het internationaal transport kunnen bij KLG Europe diverse oplossingen geboden wor...

Lees dit bericht

Ter nagedachtenis Pierre Vleeshouwers

25 januari 2019

Pierre Vleeshouwers 2 juli 1961 – 25 januari 2019 Geliefd, gerespecteerd en zo ...

Lees dit bericht

Partners & netwerken

Meer over onze partners