KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

HET IS ZO VER…

25 december 2020

Brexit; vanaf 1 januari 2021

Na een lange periode van onderhandelen hebben het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie op 24 december 2020 een akkoord bereikt over de nieuwe afspraken met betrekking tot onder andere zakendoen, na Brexit. Vanaf 1 januari 2021 gaat dit akkoord in en is vrij verkeer van goederen van of naar het Verenigd Koninkrijk niet meer mogelijk.

Nu het Verenigd Koninkrijk de Europese Douane Unie gaat verlaten zullen de benodigde douanedocumenten en -formaliteiten van kracht gaan. KLG Europe is goed voorbereid op Brexit en we beschikken over een sterk team van douanespecialisten. Bij onze vestiging in Venlo hebben we een eigen (in-house) douaneafdeling (AEO gecertificeerd). Tevens hebben we een team van douanespecialisten bij onze vestiging in het Verenigd Koninkrijk (Bradford). Samen zorgen we ervoor dat de goederen flow van onze klanten tot in de puntjes wordt verzorgd, met de snelheid welke klanten van ons verwachten met de noodzakelijke vergunningen. Op deze manier kunnen we onder eigen regie de in- en uitvoer in het Verenigd Koninkrijk en Nederland doorvoeren.

Om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de goederenstroom zo goed mogelijk gewaarborgd blijft is het van groot belang dat de voorbereiding goed is. KLG heeft naast het inrichten van het douaneproces en het douaneteam haar klanten tijdig geïnformeerd. Op deze manier kon ook de klant zich voorbereiden en is voor het versturen van de eerste zendingen na Brexit alles tot in de puntjes verzorgt en staan er voor beide partijen geen onverwachte uitdagingen te wachten.

Rob Flos, senior account executive: “Onze klanten, maar ook wij, zijn goed voorbereid. Nu is het hopen dat de opstoppingen minimaal zijn en dat mogelijke vertragingen in het proces minimaal zullen zijn.  Vele ontvangende partijen in het Verenigd Koninkrijk boeken nu grote volumes ter voorbereiding van al dat wat komen gaat. Dit ook om de verwachte vertragingen voor te zijn. Als gevolg worden er capaciteitsproblemen verwacht zowel bij de ferry’s alsmede bij de diverse veerdiensten naar het Verenigde Koninkrijk toe.

Wij zullen er in ieder geval alles aan doen de zendingen van onze klanten op een betrouwbare manier te blijven verzorgen. Met een gedegen voorbereiding en afstemming op de diensten en een algehele ontzorging door KLG staan we samen sterk voor een geminimaliseerde impact op het transport!”

Meer informatie over transport van en naar het VK na Brexit, is hier terug te vinden.

Bent u op zoek naar advies? Kom dan met ons in contact en we helpen u graag verder.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Meer nieuws

Stage lopen bij het beste leerbedrijf en werken bij de Aantrekkelijkste Werkgever?

13 september 2022

KLG Europe heeft het afgelopen jaar met veel trots beide titels in ontvangst mogen nemen!

Lees dit bericht

Best Rail Practice KLG Europe

30 oktober 2019

Hoe kan je nog langer een chauffeurstekort verklaren terwijl de files op de weg gelijkt...

Lees dit bericht

Distributie Europa en ver daarbuiten.

21 oktober 2016

Marktconforme tarieven en snelle looptijden. KLG Europe verzorgt distributiezendingen ...

Lees dit bericht

Partners & netwerken

Meer over onze partners