KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

KLG Europe slaat samen met logistiek Venlo opnieuw handen ineen om imago logistieke sector te verbeteren.

06 september 2023

Venlo - Diverse logistieke bedrijven, scholengemeenschappen, kennisinstellingen en het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg organiseren samen opnieuw ‘Beleef de Logistieke Keten’. Het succesvolle evenement wat leerlingen, studenten en werkzoekenden enthousiast moet maken voor een opleiding en carrière in de logistieke sector wordt voor het zesde opeenvolgende jaar georganiseerd. 

Een sector vol snelheid en innovatie

De logistieke sector ontwikkelt zich in hoog tempo tot een kennisintensieve industrie. Tijdens “Beleef de logistieke keten” willen de organiserende partijen dan ook de deelnemers een aantrekkelijke kijk geven in de logistiek en de vooroordelen achter zich laten. Veel mensen denken bij een baan in de logistiek nog altijd aan vrachtbrieven en het tillen van zware dozen. Tijdens het programma zal duidelijk worden dat de branche tegenwoordig wordt gedomineerd door snelheid, technische snufjes, innovatie en speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ook binnen de logistieke sector is de vraag naar personeel de afgelopen jaren fors gestegen. Werkgevers ervaren dat het steeds moeilijker wordt om vacatures in te vullen. De vraag naar goede vakmensen is simpelweg groter dan het aanbod. Dankzij “Beleef de logistieke keten” kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met deze veelzijdige sector. Hiermee wordt bij deze jonge doelgroep de zaadjes gepland voor de toekomst.

Voorgaande edities zeer succesvol

Het initiatief bleek in het verleden zeer succesvol te zijn. Het event leidde tot meer stages in de logistiek en werkzoekenden die een opleidingstraject gingen volgen om klaargestoomd te worden voor een baan of direct aan de slag gingen. Dankzij ‘Beleef de Logistieke Keten’ werd op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met de veelzijdige sector door leerlingen en studenten van zowel mbo, hbo als wo maar ook door werkzoekenden van het WerkgeversServicePunt Noord-Limburg.

De partijen achter deze logistieke tour

Een aantal bedrijven uit de regio Venlo zetten al enkele jaren de schouders onder dit project. Customs Support, Ewals Cargo Care, KLG Europe, LogicLeap en Seacon Logistics zijn al jaren betrokken bij de organisatie. Een nieuwe initiatiefnemer dit jaar is Rhenus Logistics. Universiteit Maastricht, Fontys Hogeschool Venlo, Gilde Opleidingen, Meet the Youngsters en diverse instellingen voor voortgezet onderwijs zorgen voor de deelname van leerlingen en studenten. Het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg nodigt werkzoekenden uit om kennis te maken met deze zeer dynamische sector. Deze editie zal plaats vinden bij Supply Chain Valley, welke tevens ook medeorganisator is. Beleef de Logistieke Keten heeft als missie de logistieke sector in Limburg te versterken. 

Programma

Op woensdag 6 september vindt de dag “Beleef de Logistieke Keten” voor wo- en hbo-studenten plaats. Tijdens deze dag wordt er ingegaan op Data (AI) en Competenties in de supply chain. Ook zal er een meet & greet zijn voor studenten en het bedrijfsleven waar wordt ingegaan op verdere ontwikkel-, opleidings- en carrièremogelijkheden. 

Op donderdag 5 oktober is het tweede deel van “Beleef de Logistieke Keten”. Deze staat in het teken van een (verdere) algemene kennismaking met de logistieke sector door middel van meerdere activiteiten waaronder een VR sessie. Ook zal hier een meet & greet zijn en zal geïnformeerd worden over verdere ontwikkel-, opleidings- en carrièremogelijkheden.

In november staat het derde deel gepland. Deze dag georganiseerd voor middelbare scholieren zal een informele invulling krijgen. Door voor de doelgroep aansprekende activiteiten te organiseren zullen scholieren een goed beeld van de logistieke sector krijgen en ook zullen de opleidingsmogelijkheden worden toegelicht.  

Samenwerken

Venlo staat bekend als een logistieke hotspot en biedt als regio volop carrièremogelijkheden in deze sector. Door het imago verder te verbeteren en te laten zien dat de logistiek juist innoverend is geloven de deelnemende partijen er in dat het enthousiasme om te willen werken in de logistiek verder vergroot zal worden. In een toeleveringsketen is samenwerking en afstemming één van de belangrijkste factoren. “Beleef de Logistieke Keten” is een unieke samenwerking met het oog op de toekomst voor zowel onderwijsinstellingen, overheid en ondernemingen.

Meer informatie is terug te vinden op de website www.experiencethesupplychain.com of via de social media kanalen.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners