KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Transport van ADR goederen is voor ons bekend terrein

25 juni 2020

In tegenstelling tot andere logistieke bedrijven is transport van ADR goederen voor ons bekend terrein.

We zijn als KLG Europe actief in veel verschillende sectoren, waaronder ook de industriële sector. Bedrijven in de chemie zijn onderdeel van deze sector. Ook deze bedrijven hebben behoefte aan transport, echter heeft deze branche andere eisen die gekoppeld zijn aan wet- en regelgeving. Kennis en opleiding met betrekking tot de complexe transport aanvragen is noodzakelijk. Wij als KLG Europe beschikken over de juiste kennis, kunde en certificaten (SQAS en EcoVadis) en weten de optimale logistieke dienstverlening te bieden. We hebben door de jaren heen kennis opgedaan van deze branche en begrijpen de behoeftes. Intern hebben we onze processen zo geregeld dat we aan de hand van opleiding, kennis en ervaring deze complexe aanvragen veilig en volgens wet- en regelgeving goed weten te volbrengen. Dit betreft het hele logistieke proces voor transport van ADR goederen.

Onze dienst gekoppeld aan veiligheid
Wet- en regelgeving is bij het vervoer van gevaarlijke stoffen niet meer weg te denken. Bij KLG staat veiligheid voorop, veiligheid van onze medewerkers maar ook veiligheid voor de (directe) omgeving. ADR goederen nemen we meer dan serieus. Als KLG doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen omtrent ADR. Zo volgen we actief trainingen en opleidingen. Iedere medewerker, van chauffeur tot planner tot IT-medewerker, we zijn allemaal op de hoogte van ADR en wat hierbij komt kijken.

Onze mensen hebben veel ervaring en kennis van de eisen en voorschriften. Alle medewerkers die op enig moment in aanraking komen met het regelen van transport van ADR goederen leiden we op. Daarnaast hebben we bewust gekozen om speciale veiligheidsadviseurs in dienst te hebben die over nog specifiekere kennis beschikken waardoor we, indien er vragen zijn, direct antwoord kunnen geven. Ons motto is om naast enkel logistiek dienstverlener ook adviseur te zijn. We begrijpen de hick-ups van onze klanten en willen hierbij adviseren en helpen.

Veiligheid staat voorop
Ons wagenpark is uitgerust om ADR goederen optimaal te vervoeren. De uitrusting van een voertuig dient ten alle tijden compleet te zijn. Uiteraard zijn onze chauffeurs in het bezit van de benodigde ADR-diploma’s en krijgen zij periodieke herhalingsopleidingen om up-to date te blijven en om aan alle wet- en regelgeving te voldoen.

Correcte informatie is het begin
De data van de binnengekomen transportaanvraag wordt eerst getoetst aan de hand van wet- en regelgeving. Er zijn namelijk diverse uitzonderingen en beperkingen binnen het vervoer van ADR goederen. Om direct onze klanten te voorzien van de juiste informatie en te voorzien van goed passend advies schakelen we bij mogelijke onduidelijkheden onze veiligheidsadviseurs in. Op deze manier bieden we de meest optimale logistieke oplossing en voorzien we onze klanten van passend advies. De ADR goederen worden volgens de wettelijke eisen en veiligheidsvoorschriften getransporteerd naar de eindontvanger.

Het Transport Management Systeem (TMS) van KLG beschikt altijd over de meest recente UN stoffenlijst. Hierdoor kunnen we de juiste en benodigde informatie correct verwerken. Al onze (E)documenten zijn ten alle tijden van de juiste ADR gerelateerde transport informatie voorzien.

Het product en onze referenties
Producten zoals verf, coatings, lijm, farmaceutische producten, plastics, meststoffen en synthetisch rubbersoorten zijn enkele voorbeelden van producten in de chemiebranche. Deze producten eisen speciale aandacht in de gehele supply chain. Hoge milieu- en veiligheidseisen zijn een vereiste. Als KLG kennen we deze markt en weten we wat er verwacht wordt. We zijn al tientallen jaren logistiek dienstverlener van onder andere DSM en Momentive Performance Materials.

Hoe wij van dienst kunnen zijn
Als KLG hebben we door ons klantenportfolio jarenlange ervaring weten op te bouwen met betrekking tot ADR goederen. We weten wat de vereisten zijn, de eisen van de klant, de eisen van de klant van de klant en denken mee in logistieke oplossingen. ADR goederen transporten over de hele wereld, dat kunnen wij. We kennen de regels, restricties en veiligheidseisen van bedrijven, laad- en loslocaties en weten de passende logistieke oplossing te bieden.

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners