KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Succesvolle test met 5G Edge-technologie bij KLG Europe

31 januari 2024

KPN, de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT en marktleider in Nederland, heeft met succes innovatieve 5G technologie getest bij KLG Europe. Hiervoor combineert KPN de kracht van zijn mobiele netwerk met de voordelen van edge computing. Door ter plekke een lokale 5G-gateway te plaatsen draait een deel van het mobiele 5G netwerk van KPN lokaal en profiteert KLG Europe van hoge betrouwbaarheid, real-time reactietijden en alle data blijft in huis wat aansluit bij de steeds strengere securityeisen.

 

Het distributiecentrum van KLG Europe wordt bemand door automatisch geleide voertuigen (AGV's) die pakketten en pallets ophalen en distribueren. Om de mobiele data van de AGV's direct naar de AGV-server op dezelfde locatie te leiden, is er een lokale 5G-gateway geïnstalleerd. Dit heeft geleid tot een verbeterde reactietijd (latency) van slechts 4 milliseconden, wat nagenoeg real-time is. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid verbeterd en blijft alle verwerkte data in eigen huis.

Erik Loijen – CEO KLG Venlo ‘Als KLG Europe willen we voorop blijven lopen. Zo ook met 5G en relevante 5G oplossingen die aansluiten bij de wensen van onze klanten op het gebied van snelheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid.”

Meer weten? Check hier de video. 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners