KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen terug te vinden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Waar heeft u een vraag over?

Over KLG vragen

Wat is de historie van KLG?

Wat is de historie van KLG?

Ondernemerschap, groei en vertrouwen zijn de solide basis van onze organisatie. Deze eigenschappen zijn al sinds de oprichting in 1918 de kern van onze organisatie. KLG Europe is 1918 opgericht als CS Kuijken Transport te Luyksgestel (NL), door de familie Kuijken. Met enkele vrachtwagens vervoerde we goederen in opdracht van derden. Vlak na de Tweede Wereldoorlog (1947) gingen we het eerste internationale vervoer verzorgen, onder de naam van Kuijken Transport. Tijdens de jaren 80 hebben we een keuze gemaakt, welke in die tijd een ongebruikelijke stap was, om ons te specialiseren in twee deelmarkten, 1) containervervoer en 2) groupagevervoer Frankrijk. In 2005 veranderde we onze naam naar KLG Europe (Kuijken Logistics Group Europe). Dit met het oog op groei van ons internationale karakter en de veelvuldigheid van onze veel verschillende logistieke diensten. In 2006 hebben we zes eigen vestigingen in Roemenië geopend en het jaar erna opende we eigen vestigingen in China. De joined venture NSWL (New Silk Way Logistics) hebben we in 2016 opgezet, welke voorziet in het de unieke door-to-door rail serviceproduct, railtransport van China naar Europa en visa versa.  In het jaar 2019 nam Sinotrans Ltd. alle Europese vestingen van KLG over. Dit door het ontbreken van opvolgers in de familie Kuijken. Bij de zoektocht naar een geschikte partij was het behoud van de cultuur en de normen en waarden van de organisatie één van de belangrijkste elementen. Een sterke partij die de activiteiten van KLG Europe kan voortzetten en verder uitbouwen was het andere belangrijke element.

Anno 2021 beschikken we over 15 vestigingen verdeeld over Nederland (3), het Verenigd Koninkrijk (1) en Roemenië (8), en over een trucking divisie onder de vlag KLG Trucking. We zijn lid en aandeelhouder van de groupage netwerk 24plus en van het distributienetwerk ASTRE.

Bekijk het Service Center

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners