KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen terug te vinden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Waar heeft u een vraag over?

Over KLG vragen

Wat is de historie van KLG?

Wat is de historie van KLG?

Ondernemerschap, groei en vertrouwen zijn de solide basis van onze organisatie. Deze eigenschappen zijn al sinds de oprichting in 1918 de kern van onze organisatie. KLG Europe is 1918 opgericht als CS Kuijken Transport te Luyksgestel (NL), door de familie Kuijken. Met enkele vrachtwagens vervoerde we goederen in opdracht van derden. Vlak na de Tweede Wereldoorlog (1947) gingen we het eerste internationale vervoer verzorgen, onder de naam van Kuijken Transport. Tijdens de jaren 80 hebben we een keuze gemaakt, welke in die tijd een ongebruikelijke stap was, om ons te specialiseren in twee deelmarkten, 1) containervervoer en 2) groupagevervoer Frankrijk. In 2005 veranderde we onze naam naar KLG Europe (Kuijken Logistics Group Europe). Dit met het oog op groei van ons internationale karakter en de veelvuldigheid van onze veel verschillende logistieke diensten. In 2006 hebben we zes eigen vestigingen in Roemenië geopend en het jaar erna opende we eigen vestigingen in China. De joined venture NSWL (New Silk Way Logistics) hebben we in 2016 opgezet, welke voorziet in het de unieke door-to-door rail serviceproduct, railtransport van China naar Europa en visa versa.  In het jaar 2019 nam Sinotrans Ltd. alle Europese vestingen van KLG over. Dit door het ontbreken van opvolgers in de familie Kuijken. Bij de zoektocht naar een geschikte partij was het behoud van de cultuur en de normen en waarden van de organisatie één van de belangrijkste elementen. Een sterke partij die de activiteiten van KLG Europe kan voortzetten en verder uitbouwen was het andere belangrijke element.

Anno 2021 beschikken we over 17 vestigingen verdeeld over Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië, en over een trucking divisie onder de vlag KLG Trucking. We zijn lid en aandeelhouder van de groupage netwerk 24plus en van het distributienetwerk ASTRE.

Bekijk het Service Center

Wat is de visie van KLG?

Wat is de visie van KLG?

Wij ontzorgen klanten door klantspecifieke, praktische en efficiënte logistieke oplossingen aan te bieden. Door ons proactief op te stellen en te investeren in de beste technologieën bereiken we optimale kwaliteit met de focus op de doelstellingen van de klant.
Door continue verbeteringen en innovaties door te voeren zijn we flexibel en zorgen we voor duidelijke en zorgvuldige communicatie. Hiermee garanderen we hoge klanttevredenheid en betrouwbaarheid.

Wij hebben passie voor logistiek!

Meer informatie over ons en ons team achter KLG is te vinden via hier.

Bekijk het Service Center

Wat is de missie van KLG?

Wat is de missie van KLG?

Wij hebben passie voor logistiek.

Passie voor logistiek drijft ons om de service, efficiëntie en duurzaamheid continu te verbeteren om het maximale resultaat te bereiken.

KLG Europe is de logistieke partner!

Meer informatie over ons en ons team achter KLG is hier te vinden.

Bekijk het Service Center

Wat zijn de Unique Selling Points van KLG?

Wat zijn de Unique Selling Points van KLG?

Wij gaan verder waar andere stoppen. Wij denken niet in problemen maar in oplossingen en wij weten dat ons team van zeer ervaren collega’s graag iedere dag voor u klaar staat om u volledig te ontzorgen.

Wij houden van een goede basis, van continuïteit en de daad aan het woord toevoegen.

We komen graag met u in gesprek, in plaats van het enkel aanbieden van transport. We willen graag u als klant leren kennen en uw behoeftes met u bespreken. Mogelijke knelpunten zijn voor ons de drijfveer om te denken in oplossingen. We houden van een uitdaging en gaan deze graag met u aan. We hebben focus op de lange termijn en nemen daarom een houding aan als partner; een strategische partner die u helpt uw organisatie verder te laten groeien. Wij bouwen aan de toekomst, denken mee, vormen problemen om in uitdagingen en denken in oplossingen. Wij zijn KLG Europe, wie bent u? Neem contact met ons op en kom met ons in gesprek.

Bekijk het Service Center

Wat is het (partner)netwerk van KLG?

Wat is het (partner)netwerk van KLG?

Door intensieve en jarenlange samenwerkingen met onze partners wereldwijd en andere logistieke bedrijven kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Door ons uitgebreide internationale netwerk van samenwerkingen, zijn we flexibel en kunnen we snel anticiperen op veranderingen in de markt. KLG is lid en aandeelhouder van de netwerken 24plus, Astre, CLN, WCA en heeft daarnaast 17 eigen vestigingen binnen Europa.

Bekijk het Service Center

Wie is het team achter KLG?

Wie is het team achter KLG?

Bij ons werken doorzetters. Stuk voor stuk mensen die een hart voor logistiek hebben, ondernemend zijn en initiatief durven nemen. We hebben een team van professionals maar ook vele starters zijn bij ons uitgegroeid tot echte logistieke experts. Ook bieden wij veel plek aan studenten en zijn wij nauw betrokken bij diverse scholen en universiteiten. Onze collega's zijn trots om voor KLG te werken en wij zijn trots op onze collega's. Samen maken wij het mogelijk om onze klanten zo goed als mogelijk van dienst te kunnen zijn. Meer informatie over het team wat KLG maakt is terug te vinden via www.werkenbijklg.nl.

Bekijk het Service Center

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners