KLG Europe
22 07 16 klg open dag 068

Opendag

KLG zet zich in om het imago van de logistieke sector verder te verbeteren. Het imago van de logistieke sector bestaat veelal uit vrachtwagens en grote warehouses. Het word daarom de hoogste tijd dit imago eens op te poetsen want de logistieke sector is juist dynamisch en innovatief.

OPEN DAG KLG EERSEL | ZATERDAG 4 NOVEMBER 2023

Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je nu in!

OPEN DAG KLG | VOORGAANDE EDITIE

Het imago van de logistieke sector verder verbeteren, dat is waar we ons bij KLG voor inzetten! In juli 2022 organiseerde KLG haar eerste open dag bij de vestiging in Venlo. Lees verder hoe deze editie is verlopen.

KLG EUROPE KIJKT TERUG OP EEN ZEER GESLAAGDE OPEN DAG

Op zaterdag 16 juli organiseerde KLG een open dag in haar vestiging in Venlo. Meer dan 500 bezoekers bezochten de vestiging in Venlo en kregen een rondleiding in het bedrijf en een kennismaking met de logistieke wereld.

Het imago van de logistieke sector bestaat veelal uit vrachtwagens en grote warehouses. Het werd daarom de hoogste tijd dit imago eens op te poetsen want de logistieke sector is juist dynamisch en innovatief. Al jaren lag om die reden een draaiboek voor een open dag op de plank maar een datum inplannen was de afgelopen twee jaar helaas niet mogelijk. Zaterdag16 juli was het dan eindelijk wél zover en kon iedereen die geïnteresseerd was een kijkje in het bedrijf nemen. Er kwam een grote verscheidenheid aan bezoekers. Behalve geïnteresseerden in KLG Europe of in de logistiek, ontvingen we ook studenten die nog niet wisten welke vervolgstudie ze moesten kiezen. Maar ook mensen welke zich wellicht wilden laten omscholen of juist degene die op zoek waren naar een nieuwe uitdaging.

Het logistieke proces

De open dag begon om 11:00 uur en na ontvangst kregen de bezoekers een plattegrond mee met daarop de route door ons bedrijf. De route begon bij het begin van het logistieke proces, namelijk de planning van transport. Na uitleg over wat een planningsafdeling zoal doet en met welke innovatieve systemen wij onze processen aansturen, kwamen de bezoekers uit in ons warehouse. Ook hier vertelden onze collega’s enthousiast over hun werk. Daarnaast waren er diverse demonstraties over alle voorkomende werkzaamheden in onze warehouses te zien. Als wereldwijde logistieke dienstverlener hebben we een nauwe samenwerking met de douane. Met hun eigen stand op onze open dag gaf de Nederlandse Douane met vier Douaniers en twee speurhonden een demonstratie. Een goed voorbeeld over hoe onze samenwerking er in de praktijk uit ziet.

Innovatie

Net als de rest van de wereld, staat ook de logistieke wereld niet stil. Om klanten te ontzorgen zijn praktische en efficiënte logistieke oplossingen nodig. Door te blijven investeren in de nieuwste technologieën, continu verbeteringen en innovaties door te voeren zijn we daarin al jarenlang succesvol. KLG bouwt dagelijks aan de toekomst en met een innovatiestraat tijdens de open dag werden de laatste nieuwe technologieën en onze verduurzamingsprogramma’s getoond.

Samenwerking

Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. Alleen met samenwerkingen kun je een kwalitatief goed product aanbieden. Dit betekent ook samenwerken met onze klanten om een voor hun zo optimaal mogelijke supply chain te realiseren. Zo lieten we onze bezoekers zien welke goederen we voor onze klanten vervoeren. Dit is een breed scala aan verschillende producten. Van kerstballen tot tapijt en van wijn tot aan grote machines.

Naast een nauwe samenwerking met onze klanten, hebben we ook nauwe samenwerkingen met onze leveranciers. Zo heeft Hankook, leverancier van onze vrachtwagenbanden, vol enthousiasme de bezoekers het één en ander bijgeleerd. Onze vrachtwagen leverancier, DAF was ook aanwezig met de laatste nieuwe generatie DAF trucks en we mochten het Peterbilt model lenen om mee pronken.

We zijn als KLG dan ook trots op deze samenwerkingen. Daarom waren er diverse klanten en partners aanwezig tijdens de open dag om hun producten en onze gezamenlijke manier van werken te laten zien.

Het enthousiasme van onze bezoekers was groot. Veel bezoekers hadden vóór deze open dag geen idee van de diversiteit van de werkzaamheden en de dynamiek in onze sector. Onder het genot van een kopje koffie of thee en Limburgse vlaai, was er op het HR plein nog ruimte om vragen te stellen en om informatie in te winnen over hoe het is om te werken bij KLG.

Gezinsmiddag

In de middag is het KLG Gezinsprogramma van start gegaan. Deze groep bezoekers bestond dus uit de gezinnen van onze eigen collega’s. De partners en kinderen van alle collega’s uit Eersel, Rotterdam, Waalwijk en Venlo waren welkom. De rondleiding was gelijk aan de route in de ochtend. De enthousiaste collega’s gaven ook de jongste bezoekers een kijkje in onze logistieke keuken. Op het einde van de route stond een ballonnenclown klaar om de kinderen te ontvangen en te vermaken. Daarna kon de feestelijke en gezellig namiddag beginnen. Live muziek, een springkussen, ijscokar, snackmuur, koude drankjes en live-cooking waren de ingrediënten van een zeer geslaagde KLG Gezinsmiddag.

We kijken terug op een zeer geslaagde open dag en zullen ook in de toekomst ons inzetten om het imago van de logistieke sector verder te verbeteren!

Partners & netwerken

Meer over onze partners