KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

KLG EUROPE BREIDT FLINK UIT IN EERSEL

01 september 2022

Een nieuw kantoor van twee verdiepingen, een grote garage en een crossdock van 10.000 vierkante meter voor het laden en lossen van vrachtwagens. KLG Europe breidt uit in Eersel.

Op de heenweg nemen ze van alles mee: van verf tot kerstballen, van autobanden tot machines. Terug ligt de oplegger doorgaans tjokvol met wijn en andere kleine zendingen welke terug worden geladen vanuit Frankrijk. Transportbedrijf KLG Europe vervoert vanuit Eersel al jarenlang deelzendingen richting Frankrijk en terug en is één van de grootste spelers van Nederland in deze markt. Dat gaat goed. Zo goed zelfs, dat het bedrijf flink gaat uitbreiden.

Begin april startte de nieuwbouw op een perceel langs de A67. Wie over de snelweg richting Eindhoven rijdt, moet bij Duizel even naar links kijken. Nu is alleen nog het karkas van het nieuwe kantoor te zien en een hoop zand. Maar dat gaat snel veranderen, zegt Paul Haverkort – Fleet Manager bij KLG Europe.

Hij staat voor wat de hoofdingang van het nieuwe kantoor moet worden en wijst; “Naast het kantoor, in de richting van de snelweg, komt een crossdock van 10.000 vierkante meter voor het laden en lossen van vrachtwagens en combineren van nieuwe ritten. Tussenin komt nog een atrium van glas.”

Dat kantoor is trouwens goed voor ruim 150 werkplekken. Tegenover de hoofdingang aan de kopse kant, komt een garage met vijf werkstraten. “In iedere werkstraat is plek voor twee vrachtwagens. We kunnen straks dus aan tien trucks tegelijk sleutelen”, zegt Haverkort. “Daarnaast komt nog een wasstraat.”

Een groot deel van het perceel blijft onbebouwd. Haverkort: “Daar maken we parkeerplaatsen. Als transportbedrijf heb je nu eenmaal veel parkeerplaatsen nodig.” Ook deze dag staat er al een handvol opleggers van KLG geparkeerd. “Onze huidige vestiging is echt veel te klein. We hebben gewoon te weinig plek, dit komt door de grote groei de afgelopen jaren. Maar óók de groeistrategie voor de komende jaren is één van de motivatoren voor de nieuwbouw.”

KLG Europe heeft in totaal zeventien vestigingen verspreid over Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. In totaal heeft KLG Europe ruim 350 opleggers en ongeveer 300 vrachtwagens. Er werken bij KLG Europe in totaal ongeveer 1300 mensen.

Het hoofdkantoor staat in Venlo, maar KLG werd ooit opgericht in Luyksgestel. Begin deze eeuw werd de vestiging in Luyksgestel opgedoekt en overgeheveld naar bedrijventerrein Meerheide in Eersel. Een locatie waar het bedrijf nu dus duidelijk uit zijn jasje groeit.

Het nieuwe perceel is dan ook een flink pak groter dan het huidige. De nieuwbouw wordt wel op de groei gemaakt. In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van nieuw personeel niet eenvoudig, ook niet voor KLG. Het transportbedrijf begint de arbeidskrapte op de chauffeursmarkt langzaamaan te voelen, zegt Yvonne Peeters, Executive Assistant. “We merken dat het moeilijker wordt om de juiste medewerkers te vinden. Het is wel een voordeel dat KLG Europe bekend staat als een net en stabiel bedrijf in deze regio.”

KLG heeft aan de zijkant van het perceel een eigen bos. Een wadi met bomen rondom die het bedrijf zelf gaat onderhouden. “De wadi is onderdeel van het bestemmingsplan en moeten wij onderhouden”, zegt Haverkort. “En dat willen we ook graag doen. Nieuwbouw met het oog op de toekomst voor de organisatie en een fijne werkomgeving voor de medewerkers.”

KLG ook dupe van overvol stroomnet

Op het crossdock dat KLG Europe in Eersel bouwt komt er maar een beperkt aantal zonnepanelen te liggen. Dat hadden er wat transportbedrijf betreft veel meer moeten zijn. “Het liefst hadden we het hele dak vol gelegd, dit zou dan 10.000 m2 aan zonnepanelen zijn”, zegt Paul Haverkort van KLG. “Maar het net zit vol en mogen we dus geen stroom terug leveren.”

KLG is daarmee de dupe van het overvolle Brabantse stroomnet. Begin juni liet netbeheerder Tennet weten dat het Brabantse hoogspanningsnet nagenoeg aan de maximale capaciteit zit. Tennet en Enexis stelde een stop in voor alle nieuwe aanvragen.

Momenteel voert KLG de druk op bij Enexis en verwacht op deze manier nog tijdig te kunnen beschikken over de juiste aansluitingen.

Dit artikel is gebaseerd op het originele artikel van Eindhovens Dagblad.

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners