KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Pandemie of Suez-blokkade: hoe dit bedrijf altijd vooruitdenkt

09 april 2021

NSWL deelt haar strategie over "altijd vooruitdenken en handelen". “We bedienen niet alleen de markt, maar geven deze ook vorm”, zegt Oscar Vermeij (NSWL).

Terwijl de spoorwegindustrie haar potentieel ontvouwt tijdens de aanhoudende pandemie, stelt de Suez-crisis haar opnieuw voor een rigoureuze test van veerkracht. New Silk Way Logistics, één van de toonaangevende logistieke dienstverleners op de Nieuwe Zijderoute spreekt over hoe de instabiliteit van de vrachtmarkt kan worden aangepakt en deelt haar strategie over "altijd vooruitdenken en handelen". “We bedienen niet alleen de markt, maar geven deze ook vorm”, zegt Oscar Vermeij, algemeen directeur van het Nederlandse bedrijf.

De blokkade van het Suezkanaal wordt beschouwd als een ongekende ramp voor de scheepvaart. Maar het goederenvervoer per spoor, met name het Euraziatische spoorwegvervoer, laat een tegenovergesteld beeld zien. "We verwachten een duidelijke stijging van de volumes na de Suez-crisis", zei Chengdu CR Express eerder. "Onze westwaartse diensten zijn al voor 150 procent geboekt, de capaciteit wordt weer krap", beaamde iemand bij Hefei International Land Port Company.
Het is begrijpelijk dat de onvoorspelbare volumepiek van Euraziatische bloktreinen een uitdaging vormt voor de capaciteit. Echter lijkt het New Silk Way Logistics niet eens lichtjes onder druk te zetten. “New Silk Way Logistics heeft vaste ruimte op treinen om de schade als gevolg van de blokkering van het Suezkanaal voldoende op te vangen”, legt Vermeij uit. "Incidenten zoals de Suez-crisis zijn natuurlijk niet te voorzien, maar we reserveren altijd voldoende capaciteit voor onze klanten, aangezien de vraag sinds de pandemie meer is dan het aanbod van ruimte op het spoor."

Gepionierd bij treindiensten Eastbound
Naast de voorzorgsmaatregelen tijdens Covid-19, zit 'vooruitdenken' geworteld in de genen van het Venlose bedrijf. Terugkijkend is New Silk Way Logistics zelf op deze manier ontstaan. Al in 2014, toen de Europe-China Express nog een vaag bekend concept was in Europa, begonnen de oprichters van de joined venture waaronder KLG Europe na te denken over hoe ze hun positie in deze opkomende markt konden veroveren. Deze ambitie werd verwezenlijkt met de oprichting van een nieuwe joint venture, New Silk Way Logistics, gevolgd door haar gedurfde pogingen om oostwaartse treindiensten aan te bieden van Europa naar China (Chongqing).
Het is het vermelden waard dat in die tijd alleen treinen in westelijke richting regelmatig en stabiel reden, terwijl het verbinden van Chinese steden in oostelijke richting klonk als een luxueuze droom. Deze unieke focus zorgt ervoor dat de start-up een van de belangrijkste bijdragers is aan het oostwaartse verkeer, en het heeft met succes een vraag hiernaar gecreëerd op de Chinese markt. Vermeij omschrijft deze bedrijfssprong als "de groei van enkel containerniveau naar bloktrein niveau".

Tot nu toe heeft New Silk Way Logistics, als een van de baanbrekende bedrijven die zich toeleggen op spooroplossingen in oostwaartse richting, meerdere verbindingen met China ontwikkeld. Zo heeft het wekelijkse treinvertrekken naar vele belangrijke logistieke knooppunten zoals Chongqing, Yiwu, Xian, Shenyang, Shenzhen, Hefei en Chengdu, en andersom.

45ft Reefer Containers
Het ‘vooruitdenken’ van New Silk Way Logistics is niet beperkt tot de treindiensten in oostelijke richting, maar wordt ook weerspiegeld in de promotie van 45ft reefercontainers. Vanwege verschillen in wagons tussen China en Europa, wordt de 40ft reefer voornamelijk gebruikt op de Euraziatische markt voor goederenvervoer per spoor. Als het echter gaat om last mile trucking in Europa, wordt de 45ft container die voldoet aan de pallet wide en high cube standaard erkend als de meest wenselijke uitrusting.
“Afgezien van meer opslagcapaciteit, is de 45ft container in eigendom van een verlader eenvoudiger voor onderhoud, reserveonderdelen, bijtanken en monitoring tijdens de reis”, legt Oscar uit. Zich bewust van de voordelen van de 45ft container, besloot New Silk Way Logistics nog een stap verder te gaan en te lobbyen bij Chinese bedrijven om meer open te staan ​​voor dit type containers. "Het is moeilijk om hun mentaliteit te veranderen vanwege de informatiekloof tussen China en Europa, maar we doen ons best en we zien dat we de markt veranderen", voegt Vermeij toe.

De industrie heeft gezamenlijke inspanningen nodig
De actieve deelname van Europese bedrijven is wat de Euraziatische markt nodig heeft, zoals eerder werd opgemerkt door Jet Young, de adviseur voor internationale zaken bij de Eurasia Railway Commission of China Communication and Transportation Association. "Inspanningen alleen van Chinese zijde zijn verre van voldoende", verklaarde hij. "Om het volledige potentieel van Euraziatisch spoorvervoer te benutten, moeten we vertrouwen op Europese partners die de lokale taal spreken en op de lokale manier denken om lokale markten te ontwikkelen."
Dat is volgens Vermeij wat New Silk Way Logistics deed en blijft doen: actief betrokken zijn en met vernieuwende ideeën en als verantwoordelijke en innovatieve speler inspelen op de marktveranderingen.

Bron: RailFreight.com

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners