KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Intermodaal de duurzame transportoplossing voor BEAT Cycling Club

13 februari 2024

We maken de duurzaamheidsdoelstelling, in samenwerking met andere partijen, van Cycling Club BEAT waar! De ploeg stapte vorig jaar structureel over naar een duurzame benadering van vervoer van het hele transportkamp. Met een intermodale oplossing gaat nu ook het materiaal van de ploeg met de trein. Het container vervoer (container trucking) kunnen wij duurzaam aanbieden. Dit door het gebruik van de brandstof HVO100, hiermee realiseren we circa 85% reductie in uitstoot ten opzichte van regulier transport. Ook duurzaam transporten? Dit kan zeer binnenkort met ons product: Book & Claim, hierover komt zo snel mogelijk meer informatie.

Zie onderstaand het persbericht van BEAT Cycling Club.

 

BEAT Cycling Club als eerste ploeg met de trein op TRAINingskamp naar Girona

Rotterdam, 8 februari 2024 - BEAT Cycling club zet dit jaar de volgende stap op het gebied van duurzaamheid. In plaats van de traditionele vliegreis naar het trainingskamp Spanje, reizen zowel de renners van BEAT als het materiaal naar Girona en Catalonië met de trein. Het vervoer per spoor levert BEAT naar schatting meer dan 80% reductie in uitstoot op ten opzichte van de originele reis.

Duurzaam naar Catalonië met Interrail

Nadat BEAT Cycling Club vorig jaar de eerste ploeg was die structureel overstapte op elektrische ploegleiderswagens gaat nu ook het vervoer van de renners en het materiaal naar het jaarlijkse trainingskamp naar Spanje op de schop. “Het trainingskamp van BEAT stond in eerste instantie al gepland met het vliegtuig, zoals altijd. Toen we met de ploegleiding het seizoensschema doorliepen op duurzaamheid kwam al snel het trainingskamp ter sprake. Dat moest anders kunnen”, aldus Twan van Schie, de ‘duurzaamheidsman’ van BEAT.

Met het nodige speurwerk samen met Royal HaskoningDHV en Rail Cargo Information Netherlands was er snel een plan. Catalonië is een fantastisch trainingsgebied dat óók duurzaam te bereiken is. Interrail steunt de reis van BEAT. Met de Interrail-passen kunnen de renners van BEAT flexibel met de trein naar Girona afreizen. Het geeft ze ook de mogelijkheid om andere gebieden in Spanje of Europa met de trein aan te doen. Het Catalaans Bureau voor Toerisme sloot zich eveneens aan bij dit project. Duurzaam reizen en fantastisch fietsen in Catalonië gaan hand-in-hand en BEAT krijgt de kans om dat te laten zien. De mooiste routes en plekken worden uiteraard gedeeld.

De volgende stap

Ook de renners vinden het tof om mee te doen met deze volgende duurzaamheidsstap. “Het is uiteraard pionieren, maar we gaan graag de uitdaging aan om te zien wat er allemaal mogelijk is. De trein heeft veel ruimte om comfortabel te reizen. Je verliest wellicht een paar uur op de reisdag, maar met slim plannen blijft het verschil beperkt”, benadrukt Geert Broekhuizen, directeur en oprichter van BEAT.

Waar de fiets een fantastische duurzame mobiliteitsoplossing is, is professioneel wielrennen nog altijd onderdeel van het duurzaamheidsprobleem. Van autokaravanen en materiaalgebruik tot alle andere vervoersbewegingen: dat moet anders kunnen.

Niet alleen de renners maar juist ook het materiaal met Raillogix en RCC

Met Raillogix en RCC Container Trading heeft BEAT de handen ineengeslagen om een container in te richten die het materiaal zo duurzaam mogelijk van Nederland naar Girona vervoert. Omdat Raillogix gelooft dat vervoer per spoor de slimste en meest duurzame wijze van goederentransport is, verzorgen zij containervervoer van deur tot deur, samen met KLG Europe. Dat ook het materiaal per spoor wordt vervoerd, maakt het voor BEAT Cycling Club helemaal compleet. De container is door HBM Machines ingericht als mobiele werkplaats en kan in de toekomst nog veel vaker worden gebruikt.

Snelle reis met lunch in Parijs

De ploeg vertrekt op 14 februari uit Amsterdam. De reis is snel en comfortabel: Met één trein wordt naar Parijs gereden waar de enige overstap van de reis is. Onderweg kunnen de Vlaamse of meer zuidelijk wonende renners gewoon instappen op een station in de buurt. Vanuit Parijs is het dan in één ruk door tot het perron in Girona, Catalonië. “De reis duurt minder dan 12 uur, met een ruime overstap in Parijs voor lunch en eventuele buffer voor vertraging. In de komende jaren staan er nog strakkere reisschema’s gepland naar Catalonië, waaronder een nachttrein”, aldus Twan van Schie.

Over BEAT Cycling Club

In 2016 is BEAT Cycling Club haar missie gestart: het bouwen van een professionele wielerploeg die geworteld is in een wielerclub met een eigen identiteit en een eigen fanatieke community, waar inmiddels duizenden wielerliefhebbers deel van uit maken. In de professionele wielersport is BEAT actief met een continentale wegploeg in het internationale wielerpeloton en met een eigen baanploeg. De renners van BEAT pakten afgelopen jaren diverse overwinningen op de weg- en baan, waaronder meer dan 10 UCI-overwinningen op de weg, 10 wereldbekeroverwinningen op de baan en Nederlandse, Europese, wereld- en Olympische titels.

BEAT Cycling Club is trots om te laten zien welke duurzame stappen mogelijk zijn en is enthousiast om samen te werken met deze nieuwe groep partners: Raillogix, RCC Creative Container Solutions, Interrail, Catalaans Bureau voor tourisme, Royal HaskoningDHV, HBM Machines, Rail Freight, the Future is Ours en KLG Europe.

Bron: BEAT Cycling Club

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners