KLG Europe
Nederlands
  • select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands

Coronavirus: preventiebeleid

02 maart 2020

Versie 01-04-2020

Gevolgen Corona virus

De ene na de andere maatregel volgt elkaar op. Het is aanpassen geblazen. Voor iedereen en dus ook voor ons. Iedereen dient zijn verantwoordelijkheid te nemen. Het is voor niemand een makkelijke tijd en er wordt veel van ons allen gevraagd. Als KLG beseffen we ons heel goed hoe wij ook in deze moeilijke tijd op de steun en inzet van ons team kunnen rekenen. We zetten onze schouders eronder en passen ons aan, aan de nieuwe maatregelen, aan nieuwe situaties en nieuwe regels. We werken deels vanuit huis, deels op kantoor en zijn onderweg, want transport moet verder.

Onze logistieke sector is essentieel voor het welzijn van de maatschappij en de economie. We zijn als KLG enorm trots op hoe ons team aan collega’s zich opstelt in deze moeilijke tijd en dat wij op elkaar kunnen blijven rekenen. We doen er samen alles aan om de logistieke processen van onze klanten zo veel mogelijk op een manier te laten verlopen zoals ze dat van ons gewend zijn. De veiligheid van onze collega’s staat daarbij voorop!

Om de verspreiding van het virus te minimaliseren, worden er verschillende maatregelen getroffen op nationaal en internationaal niveau. 

We houden de dagelijkse situatie nauwlettend in de gaten. Hierbij staat medewerkersveiligheid voorop. Daarnaast informeren we onze klanten en partners proactief in deze buitengewone omstandigheden om samen tot de best mogelijke transportoplossingen te komen. Op deze manier proberen we de impact voor onze klanten en voor onze eigen organisatie te minimaliseren.

KLG Europe heeft een speciaal team opgericht; het Corona Crisis Team (CCT) dat de dagelijks veranderende situatie nauwlettend in de gaten houdt en coördineert en communiceert met alle stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers en andere partijen). Het KLG CCT volgt en handelt bij al haar besluiten volgens de voorschriften van de Rijksgezondheidsinstelling (RIVM). Gezien het internationale karakter van onze organisatie zal alle communicatie in het Nederlands en Engels zijn.

Om het risico van spreiding tot het minimale te verkleinen, werkt het grootste gedeelte van onze collega’s die normaal op kantoor werken indien mogelijk vanuit huis. Verder heeft de CCT een strikt hygiëneprotocol geïmplementeerd en het KLG-bedrijfsbeleid verfijnd met betrekking tot het Corona Protection Protocol. Dit protocol en het verfijnde bedrijfsbeleid worden gedeeld met de stakeholders van KLG.

Voor meer informatie: De impact van het Corona Virus.


Zijn er KLG medewerkers besmet met het coronavirus (COVID_19)?
Voor zover wij weten, zijn er geen KLG-medewerkers besmet met het coronavirus. De veiligheid van onze medewerkers staat voorop bij onze beslissingen. Daartoe hebben we verschillende preventieve maatregelen genomen om de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers te beschermen.

 

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners