KLG EuropeKLG Europe
menu

Logistieke gevolgen Corona virus

Laatste update: 10-04-2020 – 10:00h

Restricties wegvervoer
Gezien de buitengewone omstandigheden door het coronavirus (COVID-19) met de daaraan gekoppelde maatregelen zullen we de laatste updates proactief met u delen.

Op dit moment zijn er nog geen Europese restricties omtrent wegvervoer. Wel zien we in diverse landen extra grenscontroles, gezondheidschecks van chauffeurs, vrachtvervoer wat enkel in konvooi de grens kan passeren, enzovoorts. Hierdoor kunnen vertragingen ontstaan en deze aspecten kunnen tot onze spijt impact hebben op onze transittijden en (fix) aanleveringen.

Hopende hiervoor op uw begrip.

Klik hier voor de PDF file.

Meer actuele informatie is te vinden via TLN - Liveblog:coronavirus.

Niet bereikbaar
Naast de vertragingen bij grenzen door verschillende maatregelen zijn er in Europa enkele regio’s die niet bereikbaar zijn voor goederen transport. Deze geblokkeerde gebieden hebben direct impact op het transport. Zie onderstaand de update(s) die we extra onder de aandacht willen brengen:

- Duitsland:
  Postcodes 06886 until 06999 niet bereikbaar
- Ierland:
  Lock down niet essentiële bedrijven
- Italië:                                     
  Lock down niet essentiële bedrijven
- Portugal:
  Post codes 3880-001 t/m 3880-234 niet bereikbaar
- Spanje:
  Lock down niet essentiële bedrijven
- Zwitserland:                      
  Lock down niet essentiële bedrijven in postcodes: 65-69
- Verenigd Koninkrijk:
  Lock down niet essentiële winkels


Preventiebeleid
KLG Europe heeft een speciaal team opgericht; het Corona Crisis Team (CCT) dat de dagelijks veranderende situatie nauwlettend in de gaten houdt, coördineert en communiceert met alle stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers en andere partijen). Het KLG CCT volgt en handelt bij al haar besluiten volgens de voorschriften van de Rijksgezondheidsinstelling (RIVM). Vanwege ons internationale karakter zal de informatie zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar zijn.

Voor meer informatie: Preventie beleid KLG Europe

Logistieke gevolgen Corona virus