KLG Europe
Nederlands
 • select your language
  Nederlands
 • English
Nederlands

Zeevracht

Wereldwijd transport van goederen

Of het nu gaat om lucht- en zeevracht, treintransport of transport over land: KLG Europe heeft voor al uw logistieke uitdagingen een passende oplossing. Zeetransport is uitermate geschikt om zwaardere en grotere ladingen over lange afstanden te vervoeren. Het is relatief milieuvriendelijk en goedkoper dan luchttransport. Via kleine en grote zeeën varen we uw goederen wereldwijd naar de juiste plaats van bestemming.

Prijsindicatie aanvragen
Meer informatie nodig?

Graag komen we met u in contact. Vul gemakkelijk onderstaand formulier in met uw vraag!

Snel naar
Volledig ontzorgt Zeevracht: short sea of deep sea? Samenwerking Milieuvriendelijker Rijverboden Gratis advies

Transport van zeevracht

Voor het transport van goederen zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden. Het vervoer van vracht gaat over zee, land, rail en door de lucht. Door onze vestigingen in diepzeehavens van Rotterdam (NL) en Constanta (RO) en ons netwerk van betrouwbare partners, zijn we in staat om uw zeevracht via internationaal zee transport wereldwijd te vervoeren. 

Heeft u goederen die verscheept moeten worden? Wat uw vraag ook is, KLG Europe heeft ten alle tijden een op maat gemaakte oplossing. Van deur tot deur als u dit wenst. Interesse? Vraag dan hier een prijsindicatie aan voor uw zeevracht!

Zeevracht. Volledig ontzorgt door KLG Europe

Als logistiek partner vinden we het bij KLG Europe belangrijk om onze klanten volledig te kunnen ontzorgen. Door ons uitgebreide dienstenpakket kunnen we alles van A tot Z voor u regelen. Denk hierbij aan onder andere:

 • Warehousing;
 • Volledige en deelcontainerladingen;
 • Distributie en levering (deur tot deur);
 • Gecombineerde zee- en luchttransporten;
 • Ordertracking, 24/7 inzicht in de status van uw zeevracht;
 • Regelen van alle benodigde documentatie en douaneformaliteiten.

Zeevracht: short sea of deep sea?

 • Short Sea: Op dagelijkse basis varen we naar het Verenigd Koninkrijk en naar Ierland. Andere short sea bestemmingen voor zeevracht zijn onder andere: de Baltische Staten, Scandinavië, Iberisch Schiereiland, Griekenland, Turkije, landen rond de Zwarte Zee en Middellandse Zee.

 • Deep sea: Door een goede samenwerking met onze betrouwbare partners wereldwijd en jarenlange ervaring zijn we in staat uw goederen naar alle continenten over de hele wereld te vervoeren. 
1300 Aantal medewerkers
17 Aantal vestigingen
300 Eigen vrachtwagens
1.350.000 Zendingen per jaar

Samenwerking in verschillende branches

Al onze klanten hebben één ding met elkaar gemeen: ze zoeken een logistiek partner die met hen meedenkt. In KLG Europe hebben ze die gevonden. We zijn dan ook trotse partner van vele bedrijven. Samen werken we aan een duurzame relatie om de logistieke uitdagingen van nu én de toekomst aan te gaan. Naast het optimaliseren van de supply chain bieden we ook value added services. We zijn onder andere werkzaam voor klanten in de volgende sectoren:

 • Retail / Fast moving consumer goods
 • Elektronica
 • Chemie
 • Textiel, mode, vrije tijd en sport
 • Maakindustrie
 • Automotive

Zeevracht steeds milieuvriendelijker

De handel over zee blijft toenemen. Gigantische vrachtschepen worden ingezet om een nog groter aantal aan goederen te vervoeren. Er zijn zeer krachtige motoren nodig om de schepen te laten varen. Om verontreinigende stoffen te beperken en te zorgen voor het milieu en de gezondheid van de mens, heeft de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) per 1 januari 2020 nieuwe regels gesteld. Dit houdt in dat het zwavelgehalte van de scheepsbrandstoffen beperkt wordt tot maximaal 0,5%. Dit wordt bewerkstelligd door ofwel schepen uit te rusten met vervuilingsreinigingstechnologie ofwel over te stappen naar alternatieve brandstoffen met een zeer laag zwavelgehalte. KLG Europe blijft haar processen optimaliseren om transport zo milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk in te richten. Standaarden op het gebied van onder andere milieu en veiligheid lees je terug in onze code of conduct.

Rijverboden voor zeevracht

In verschillende Europese landen gelden specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot rijverboden. Deze kunnen van toepassing zijn op zon- en feestdagen, maar ook tijdens extreme weersomstandigheden en vakantieperiodes. In ons overzicht vindt u de algemene rijverboden en feestdagen. Voor overige afwijkende en actuele rijverboden als gevolg van onvoorziene omstandigheden houden wij onze klanten direct op de hoogte.

Gratis advies over zeevracht?

Onze mensen helpen u graag verder. We geven passend advies voor een optimale manier van mogelijkheden omtrent sea freight, ocean freight, short sea en deep sea oplossingen voor uw goederen. Doordat u alles onderbrengt bij één deskundige partij is het gehele proces duidelijk, vertrouwd en zo efficiënt als mogelijk. Op deze manier kunnen we samen werken aan een optimale supply chain.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen
Belangrijke diensten en locaties op een rijtje

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners