KLG CorporateKLG Corporate
menu

Privacy Statement

Privacyverklaring KLG Europe

Privacyverklaring KLG Europe

Deze privacyverklaring (hierna te noemen: de ‘Privacyverklaring’) geldt voor KLG Europe Holding B.V., en haar dochterondernemingen, alsmede voor alle aan hen gelieerde ondernemingen, alle hierna in de Privacyverklaring gezamenlijk aangeduid als ‘KLG Europe’

KLG Europe verwerkt uw persoonsgegevens op een veilige en zorgvuldige manier waardoor uw gegevens in principe niet in handen kunnen komen van onbevoegden. Wij waarderen uw vertrouwen in ons bedrijf en voldoen in de behandeling van uw persoonsgegevens tenminste aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Hieronder leest u hoe wij daar concreet invulling aan geven. 

Persoonsgegevens die wij verwerken per categorie of dienst:

  1. voor klanten en leveranciers

KLG Europe is een logistiek dienstverlener en verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik maakt van onze logistieke diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Door gebruik te maken van deze diensten gaat u ermee akkoord dat wij uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken in overeenstemming met deze privacyverklaring. De grondslag voor deze verwerking is de overeenkomst die wij met u hebben afgesloten en de bewaartermijn is tenminste zeven jaar na uitvoering van de overeenkomst wegens wettelijke fiscale verplichting. Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

-    voor- en achternaam

-    geslacht

-    telefoonnummer zakelijk

-    e-mailadres zakelijk

-    laad- en losadres

-    overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch.

 

  1. voor toegang tot onze bedrijfspanden en -terreinen

 

KLG Europe is een logistiek dienstverlener en verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik maakt van onze logistieke diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Door gebruik te maken van deze diensten gaat u ermee akkoord dat wij uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken in overeenstemming met deze privacyverklaring. De verwerking betreft toegangscontrole en cameratoezicht. De grondslag voor deze verwerking is ons gerechtvaardigd belang om onze eigendommen en die van onze klanten te beveiligen, alsmede voor de veiligheid van onze medewerkers. De bewaartermijn is ten hoogste 4 weken na verkrijging. Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

-    voor- en achternaam

-    paspoort- of rijbewijsnummer (specifiek voor chauffeurs)

-    kenteken voertuig (specifiek voor chauffeurs).

 

  1. voor sollicitanten

 

KLG Europe is een logistiek dienstverlener en verwerkt persoonsgegevens van u doordat u deze zelf aan ons verstrekt. Door gebruik te maken van onze diensten gaat u ermee akkoord dat wij uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken in overeenstemming met deze privacyverklaring. De verwerking betreft gebruik en bewaren van uw c.v. en motivatiebrief. De grondslag voor deze verwerking is uw impliciete toestemming voor een bewaartermijn van ten hoogste 4 weken na verkrijging; hierna bewaren wij uw gegevens uitsluitend na uw expliciete toestemming daarvoor en dan voor ten hoogste 12 maanden. U heeft te allen tijde het recht om verwijdering van uw gegevens te verlangen.

 

Waarom we uw gegevens nodig hebben

KLG Europe verwerkt uw persoonsgegevens, voor de volgende doelen:

-    contact met u op te kunnen nemen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren, dit kan voortvloeien uit een overeenkomst die wij met u afgesloten    hebben of omdat wij dit wettelijk verplicht zijn

-    u te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten, ook dit kan voortvloeien    uit een overeenkomst die wij met u afgesloten hebben of omdat wij dit wettelijk verplicht            zijn.

 

 

Hoe lang we gegevens bewaren

KLG Europe bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Onze bewaartermijn(en) zijn hierboven omschreven per categorie.

 

Delen met anderen

KLG Europe verkoopt uw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor tenminste eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Uw gegevens kunnen buiten de Europese Economische Ruimte verwerkt worden, uitsluitend ten behoeve van het uitvoeren van de contractuele afspraken (logistieke diensten), waarbij extra specifieke contractuele afspraken met deze verwerkers de persoonsgegevens beschermen. KLG Europe blijft verantwoordelijk voor alle verwerkingen waarvoor wij uw persoonsgegevens hebben ontvangen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, de verwerking ervan tijdelijk stop te zetten of te laten verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering op ieder moment sturen naar privacy@klgeurope.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, dient u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Hierbij kunt u uw pasfoto en burgerservicenummer (BSN) onleesbaar maken. Dit ter bescherming van uw privacy. KLG Europe zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

 

Beveiliging

KLG Europe neemt de bescherming van uw gegevens serieus en heeft adequate technische en organisatorische maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Het gebruik van encryptie waar mogelijk, het gebruik van up-to-date firewalls, wachtwoord- en autorisatiebeleid en gedragsregels voor onze medewerkers zijn voorbeelden van deze beveiligingsmaatregelen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via privacy@klgeurope.com.

Bovendien heeft u te allen tijde het recht om een klacht of bezwaar in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens te Den Haag.

 

Gebruik van Cookies

KLG Europe gebruikt functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgende bezoek aan onze website weer naar onze servers teruggestuurd worden. Uw IP adres wordt niet opgeslagen. KLG Europe gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, kunnen bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden en helpen ons om de website goed te laten werken. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

 

Wijzigingen

Wij kunnen deze Privacyverklaring van tijd tot tijd om uiteenlopende redenen wijzigen door de bijgewerkte versie van de Privacyverklaring op onze website te plaatsen. Wij raden u aan de verklaring regelmatig te bekijken om op de hoogte te blijven van de manier waarop we uw persoonsgegevens gebruiken. De hier getoonde versie is van 10 oktober 2018.

Vragen?
Neem contact met ons op!
Bekijk de standaard website
Bekijk de standaard website