KLG Europe

Douane afhandeling transport Brexit

Klaar voor de Brexit!

Meer informatie nodig?

Graag komen we met u in contact. Vul gemakkelijk onderstaand formulier in met uw vraag!

De douane afhandeling van uw transport wordt vermoeilijkt na Brexit

De Brexit zal tot gevolg hebben dat er geen sprake meer zal zijn van vrij verkeer van goederen. Goederentransacties zullen voortaan worden onderworpen aan douane regelgeving. Daarnaast bestaat de kans dat er invoerrechten en andere heffingen worden ingevoerd. Het is nog maar de vraag in hoeverre het Verenigd Koninkrijk voorbereid zal zijn op deze grote veranderingen. Bij KLG zullen we klaar zijn voor de Brexit. Hier hebben we verschillende maatregelen voor genomen. Zo hebben we ons eigen douaneteam verder uitgebreid en zullen we net zoals dat we ons douane systeem gekoppeld hebben aan het systeem van de Nederlandse douane, dit ook gaan realiseren met het systeem van de douane van het Verenigd Koninkrijk. Zo kunnen we altijd de meest geschikte logistieke oplossing aanbieden.

Een goede douane afhandeling bij transport na Brexit

KLG voert al tijden de douane afhandeling uit voor verschillende klanten over de hele wereld. Om goed voorbereid te zijn op de Brexit hebben we mede door een tekort aan declaranten in het Verenigd Koninkrijk onze mensen in ons kantoor in Bradford (VK) opgeleid om de uit- en in voeraangiftes zelf uit te kunnen voeren. Hiermee wordt voorkomen dat het transport afhankelijk wordt van de beperkte capaciteit van de externe douane-expediteurs. Uniek voor logistieke dienstverleners in Nederland is dat we als KLG zelf beschikken over een douanevergunning in Engeland. Zo kunnen we zelf in,- en uitklaringen doen en kan onze douane afdeling in Venlo straks op deze vegunning online in,- uitklaren in Engeland. Voor een soepel verloop van het transport kunt u dus gebruik maken van onze douane afhandeling van uw transport na de Brexit.

Benieuwd naar Hoe wij de douane afhandeling van uw transport regelen na de Brexit

Hoe wij de douane afhandeling van uw transport uitvoeren na de Brexit? Onze specialisten leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen. Neem contact op met onze experts!

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners